Ege Postası
Geri

Konak'ta slogan gerginliği!

İzmir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı için hazırlıklarını sürdüren emek ve demokrasi güçlerinin bugün gerçekleştirdiği yürüyüşte slogan gerginliği yaşandı. 1 Mayıs'a polis barikatı
Konak'ta slogan gerginliği!
Haberler / İzmir
26 Nisan 2016 Salı 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Etkinliğe katılan sendika ve sivil toplum örgütlerinin “Hırsız, katil, işbirlikçi AKP” sloganları sonrasında polis ile işçiler arasında gerginlik yaşanırken, yürüyüşün sonunda emekçilerin önü polis barikatı ile kesildi.

"DİSK'TE O GELENEK BOZULDU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Konak’ta 1 Mayıs için yapılan duyuru etkinliğine DİSK, TÜRK-İŞ, TMMOB, KESK katıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından Kemeraltı Çarşısı’nda bildiri dağıtılırken, atılan sloganlar emniyet güçleri ile işçiler arasında gerginlik yaşanmasına yol açtı. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın 1 Mayıs, alanlardayız”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları ve alkışlar eşliğinde çarşı içinde yürüyen işçilerin “Katil, hırsız, işbirlikçi AKP” sloganları sonrasında ise yolları polis tarafından kesildi. İşçiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, tartışmanın ardından çevik kuvvet ekipleri yolu tekrardan açtı.

İŞÇİLERDEN 15 BAŞLIKTA 1 MAYIS ÇAĞRISI VE LAİKLİK VURGUSU

1 Mayıs İşçi Bayramı etkinlikleri ile ilgili olarak tertip komitesi adına bilgi veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir’deki emek örgütleri olarak binlerce işçi ile bu yıl da Gündoğdu Meydanı’nda olacaklarını duyurdu. Pazar günü 13:00’da başlayacak işçi bayramı kutlamalarına Konak Pier ve Alsancak Liman önünden iki ayrı kortejle yürüyeceklerini belirten Sarı, 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunun altını çizerek, İzmirlilere katılım çağrısında bulundu. 

Çağrısında iktidara sert sözlerle yüklenen Sarı, “İktidarın her türlü baskı politikalarını arttırdığı, yurttaşların sokaklarda bomba tehdidi ile yürüdüğü, çatışma ortamının yüzlerce gencimizin yaşamını çaldığı, işçi cinayetlerinin rutin hale geldiği günümüzde alanlara çıkacağız. Doğanın talanına karşı, işçi katliamına karşı, özel istihdam bürolarına karşı, kıdem tazminatının gaspına karşı, taşeron düzenine karşı, çocuk istismarına ve destekçilerine dur demek için, Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul katliamlarına dur demek için, kadın özgürlüğü için, gerici, baskıcı, ırkçı eğitime karşı herkesi taleplerimizi birlikte haykırmaya davet ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası