Ege Postası
Geri

Amasya’da Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Amasya Üniversitesi bünyesinde 'Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi' açılmasına yönelik senato teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.        Üniversite bünyesinde bulunan...
Amasya’da Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya Üniversitesi bünyesinde 'Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi' açılmasına yönelik senato teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.

        Üniversite bünyesinde bulunan araştırma ve uygulama merkezi sayısının 4’e ulaştığını belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, amaçlarının okul öncesi eğitim çağı çocuklarının eğitim sorunlarının tespiti ile sorunların giderilmesine yönelik yeni projeler üretmek olduğunu söyledi.

        Aynı alanda bulunan okulların eğitim kalitesini arttırmak, okul öncesi eğitim, aile-çocuk iletişimi, çocuk sağlığı ve çocuk psikolojisi alanlarında bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapmak istediklerini de kaydeden Rektör Orbay, "Uygulama amaçlı anaokulları açarak, üniversitenin bu alanda öğrenim gören öğrencilerine ve öğretim elemanlarına uygulama, araştırma ve bilimsel çalışma ortamları oluşturacağız. Uygulama anaokullarında eğitim görecek çocukların ilköğretime daha iyi hazırlanacağını düşünüyorum. Çocukların eğitim ve sağlık bilimleri gereklerine uygun fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal ve ruhsal açılardan gelişimlerini, yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası