Ege Postası
Geri

Amerikalılar bağımsızlık gününü havai fişekle kutladı

İngiltere'ye karşı 1776'da bağımsızlığını ilan eden Amerika Birleşik Devletleri, 237. yıldönümünü ülke genelinde havai fişek gösterisi ile kutladı.En görkemli kutlama son 37 yıldır olduğu gibi yine New York ile New Jersey eyaletleri...
Amerikalılar bağımsızlık gününü havai fişekle kutladı
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2013 Cuma 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere'ye karşı 1776'da bağımsızlığını ilan eden Amerika Birleşik Devletleri, 237. yıldönümünü ülke genelinde havai fişek gösterisi ile kutladı.

En görkemli kutlama son 37 yıldır olduğu gibi yine New York ile New Jersey eyaletleri arasındaki Hudson nehri üzerinde yapılan havai fişek gösterisi oldu. Amerikalılar gösteriyi seyretmek için saatler öncesinden nehri gören manzarada yerini aldı.

Dört farklı gemiden aynı anda ateşlenen 40 bin havai fişek, 25 dakika süreyle izleyenleri büyüledi. Gösterinin 7 milyon dolara mal olduğu bildirildi.

Milyonlarca Amerikalının evinde canlı izlediği gösteri için yüzlerce kişi de Hudson nehri kenarına geldi. Nehir üzerinde yüzlerce irili ufaklı gemiden gösteriyi izleyenlerse tur sahiplerine ortalama 300 dolar ödedi.

Sıkı güvenlik önlemi alan New York ve New Jersey polisi gelenlerin gösteri alanına sırt çantası ve içkiyle girmesine izin vermedi. Alana giden sokaklar trafiğe kapatıldı; yol üzerindeki araçlar kaldırıldı.

Resmi kayıtlara göre ABD'nin yıllık yaklaşık 3 ton olan et ve sosis üretiminin çoğu 4 Temmuz kutlamaları için düzenlenen mangal partilerinde tüketildi.

Öte yandan havai fişekler için geçtiğimiz yıl 231 milyon dolar harcayan Amerika'ya en büyük ithalatı yine Çin gerçekleştirdi. Sadece Çin'e ABD'nin havai fişek için geçen yıl ödediği para 227 milyon dolar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası