Ege Postası
Geri

Anadolu Selçuklu'larının belgeseli hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin TRT ile birlikte hazırladığı 'Anadolu'da Selçuklu' belgeselinin çekimleri tamamlandı. Selçukluların Anadolu'ya yerleşmesi, eserleri ve izlediği politikaların anlatılacağı belgesel, Anadolu Selçuklu Devleti'ne...
Anadolu Selçuklu'larının belgeseli hazırlanıyor
Haberler / Kültür - Sanat
18 Haziran 2013 Salı 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin TRT ile birlikte hazırladığı 'Anadolu'da Selçuklu' belgeselinin çekimleri tamamlandı. Selçukluların Anadolu'ya yerleşmesi, eserleri ve izlediği politikaların anlatılacağı belgesel, Anadolu Selçuklu Devleti'ne 200 yıl başkentlik yapan Konya ile birlikte 20 ilde çekildi.

    Yaklaşık 8 ay önce çekimlerine başlanan belgesel için Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapmış Konya'nın yanı sıra yaklaşık 20 ilde çekimler yapıldı. Anadolu Selçuklu Devleti'nin mimari yapılarının ön plana çıkarıldığı belgeselde, özellikle cami, kervansaray ve medrese kavramları anlatılıyor.

    Anadolu Selçuklu Devleti'nin en önemli eserleri arasında yer alan Konya'daki Alaaddin Camii, Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medrese, Beyşehir ilçesindeki Eşrefoğlu Camii ile Aksaray'daki Sultan Hanı çekimi yapılan eserlerin başında yer alıyor. Kale ve saray kalıntılarının animasyonla canlandırılacağı belgesel 30'ar dakikalık 2 bölümden oluşurken ilk 30 dakikada Anadolu, ikinci 30 dakikada ise Anadolu Selçuklu Devleti’nin bölgeye yerleşirken sergilediği politika ile o dönemdeki inançlar, gelenekler, dostluk, hoşgörü ve eğitim açısından neler yapıldığı anlatılıyor.

    Yönetmenliğini Hadi Şenol’un, görüntü yönetmenliğini Sarper Hokna’nın yaptığı belgesel, yıl sonunda ilk olarak TRT HD, TRT 1 ve TRT Anadolu kanallarında yayınlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası