Ege Postası
Geri

Vali yardımcısı çalıştığı illerin farklı özelliklerini resmetti

Amasya’da Hazeranlar Konağı Güzel Sanatlar Galerisi’nde 'Adım Adım Anadolu' isimli dağlama tekniği ile yapılan (Pirogravür) resim sergisi açıldı. Vali Yardımcısı Nevzat Sinan’ın görev yapmış olduğu illerden esinlenerek yapmış...
Vali yardımcısı çalıştığı illerin farklı özelliklerini resmetti
Haberler / Kültür - Sanat
17 Haziran 2013 Pazartesi 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya’da Hazeranlar Konağı Güzel Sanatlar Galerisi’nde 'Adım Adım Anadolu' isimli dağlama tekniği ile yapılan (Pirogravür) resim sergisi açıldı. Vali Yardımcısı Nevzat Sinan’ın görev yapmış olduğu illerden esinlenerek yapmış olduğu resimlerden oluşan pirogravür resim sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak.

Anadolu’nun değişik illerinde görev yaptığı dönemlerde kendi bakış açısından hafızasında kalan en önemli olayları veya güzellikleri resmettiğini belirten Vali Yardımcısı Sinan, her resmin yapılışının yaklaşık 4 sürdüğünü söyledi.
Sinan, “Bu resimler milyonlarca nokta konularak yapılmaktadır. Bu resimlerin tamamı 25 adet resimden oluşacak. Resimler tamamlandığında büyük sergiyi Ankara’da mezun olduğum Gazi Eğitim Enstitüsü’ndeki kütüphane duvarlarına asılacak.” dedi.

Resimleri kavak ağacı üzerine işlediğini ifade eden Sinan, “Bu çalışmaları özel bir makine yardımı ile yapmaktayım. Ben aslında profesyonel değil amatör ressamım. Mutlaka eleştiriler olacaktır. Ben şuna inanıyorum ki, Allah her insanı farklı yeteneklerle süsleyip gönderir dünyaya. Ben gençlere şu tavsiyelerde bulunuyorum. Herkes yeteneğini parlatsın. Bir kapıyı çalmadan içeride birinin olup olmadığını bilemeyiz. Çocuklarımızı resim yaptıkları zaman eleştirmeyelim. Resim de sanattır, bu konuda çocuklarımızı destekleyelim.” ifadelerini kullandı.

Vali Abdil Celil Öz ise şunları kaydetti: “Kamu görevlileri olarak ülkenin farklı bölgelerini geziyoruz. Bu süreçte bazı arkadaşlarımız hikaye, roman yazar ya da günlük tutar. Nevzat Bey de gittiği yerleri resmediyor. Bu güzel sanatın yaşaması ve yaşatılması adına anlamlı bir çalışma. Bu sergi ve tamamlandığı zaman bu koleksiyon, inşallah Türkiye’nin farklı bir koleksiyonu olacak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası