Ege Postası
Geri

Azerbaycan'da folklor festivali renkli görüntülerle başladı

Azerbaycan'ın Masallı ilçesinde gerçekleştirilen uluslararası folklor festivali dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıları bir araya getirdi. Bir birinden farklı yerel kıyafetlerle sahne alan sanatçılar renkli görüntülere sahne oldu.Bu...
Azerbaycan'da folklor festivali renkli görüntülerle başladı
Haberler / Kültür - Sanat
13 Haziran 2013 Perşembe 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'ın Masallı ilçesinde gerçekleştirilen uluslararası folklor festivali dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıları bir araya getirdi. Bir birinden farklı yerel kıyafetlerle sahne alan sanatçılar renkli görüntülere sahne oldu.
Bu gün başlayan festival kapsamında Türkiye, İran, Kazakistan, Ukrayna, Dağıstan, Litvanya ve Rusya'dan gelen gruplarla beraber yerli dans ve folklor ekipleri de maharetlerini sergiliyorlar.

Bölgenin uluslararası tanıtımının hedeflendiği festivale gelen sanatçılara ve onları izlemek için Masallı'da bulunan turistlere hafta sonuna kadar müzik eğlence ve dans gösterilerinden oluşan yoğun bir program hazırlandı. Ayrıca festival süresince tarihi turistik yerlere geziler, yerel sanatçıların sahne alacağı konserler ve yerel el işi sanatlarının sergileneceği sergiler açılacak.

Şehir meydanında seremoni geçişi ve dans gösterileri ile başlayan festivale çok sayıda izleyicide ilgi gösterdi. Kafkas bölgesinin kıvrak danslarını ifa eden Gürcistan ve Dağıstan temsilciler uzun süre alkışlandı. Azerbaycan'ın Ağdam şehrini temsilen katılan ve yaşları 40'ın üstündeki bayanlardan oluşan ''Ağdam'ın Bülbüller'' grubu ise büyük beğeni topladı. Azerbaycan'ın milli müziği olan mugamdan parçalar seslendiren çeşitli yaş gruplarından sanatçılar ise uzun süre alkışlandı.

Basına açıklamalarda bulunan Türkiye'yi temsilen katılan folklor ekibinin başkanı Adnan Karaca Azerbaycan'a daha önce grup olarak 4 defa geldiklerini ama Masallı'ya ilk defa geldiklerini söyledi. Karaca, festivalde Anadolu halk danslarından oluşan bir potpuri ve Artvin yöresine ait danslar icra edeceklerini bildirdi.
Kazakistan'dan katılan grubun lideri Natalya Atabegova'ada kendilerine Azerbaycan'da gösterilen samimi karşılamaya göre yetkililere teşekkür etti.

İran'ın Tebriz şehrinden gelen Araz Ozan Grubu'nun sözcüsü Büyükbey Elekberoğlu'da yaptığı açıklamada grubun folklor gösterileri ile İran Azerbaycanlıları olarak kültürlerine sahip çıktıklarını göstermek istediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası