Ege Postası
Geri

Şair Cahit Zarifoğlu anıldı

Çağdaş Türk Şiiri şairlerinden Cahit Zarifoğlu vefatının 26. yıl dönümünde adının verildiği Ankara Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda anıldı.Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü Abdullah Süslü, şair, yazar ve fikir adamı Cahit...
Şair Cahit Zarifoğlu anıldı
Haberler / Kültür - Sanat
13 Haziran 2013 Perşembe 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çağdaş Türk Şiiri şairlerinden Cahit Zarifoğlu vefatının 26. yıl dönümünde adının verildiği Ankara Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda anıldı.

Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü Abdullah Süslü, şair, yazar ve fikir adamı Cahit Zarifoğlu’nun isminin altında ezildiklerini, ancak adına yakışır işler yapmaya gayret ettiklerini belirtti. Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, babası Erdem Bayazıt’ın arkadaşı olan Cahit Zarifoğlu ile ilgili anısını paylaştığı sırada duygulu anlar yaşandı. AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise dünyayı ve başka insanları anlamak için kitap okumanın gerektiğine değindi.

Anma programına katılan Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Aydoğan; yükseköğrenim için Ankara’ya geldiği zamanlarda tanıdığı Cahit Zarifoğlu’na duyduğu hayranlığı dile getirdi. Toplumun şairlere olan gönül bağından dolayı, Ankara’daki okullara birbirinden değerli şairlerin adlarının verildiğini ve verilmeye devam edeceğini vurguladı.

Zarifoğlu’nun ölüm haberini Kahramanmaraş’ta görev yaptığı okulda aldığında yaşadığı yoğun duyguları da katılımcılarla paylaşan Aydoğan, Cahit Zarifoğlu’nun kültürel damarından beslenerek; onun kitapları, şiirleriyle, ifade ettiği duyguyla yetişecek çocukların, sadece kendi hayatlarını değil, bütün toplumu doğru yönlendireceğine dikkat çekti. Aydoğan, gelecek yıldan itibaren Zarifoğlu’nun anılacağı toplantıların daha geniş katılımla yapılması için Millî Eğitim Müdürlüğü olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Anma programına Cahit Zarifoğlu’nun çocukları Ahmet ve Ayşe Zarifoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Ankara Millî Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Etimesgut Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Çağlar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Cahit Zarifoğlu’nun kızı Ayşe Zarifoğlu ve oğlu Ahmet Zarifoğlu’na katılımlarından ötürü plaket ve çiçek takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası