Ege Postası
Geri

Anadolu'da Sahaf Festivali'nin mucitleri kitapseverleri Gaziantep'te bekliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sahaflar Birliği Derneği işbirliği ile düzenlenen 'Anadolu'da Sahaf Festivali' tarihi Bey Mahallesi'nde başladı. Sahaflar Birliği Derneği, 'Sahaflar Anadolu'da Hareketi'ni Gaziantep Büyükşehir Belediyesi...
Anadolu'da Sahaf Festivali'nin mucitleri kitapseverleri Gaziantep'te bekliyor
Haberler / Kültür - Sanat
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sahaflar Birliği Derneği işbirliği ile düzenlenen 'Anadolu'da Sahaf Festivali' tarihi Bey Mahallesi'nde başladı. Sahaflar Birliği Derneği, 'Sahaflar Anadolu'da Hareketi'ni Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.

Sahaf Festivali'nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tarihe tanıklık eden Bey Mahallesi'ni özledikleri ve hedefledikleri etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladığını söyledi. İnsanı insan yapan en büyük olguların başında kitap okuma eyleminin geldiğini ifade eden Güzelbey, "İnsanlığın yaşanmışlıklarını içinde barındıran kitapların böylesine bir mekanda sergilenmesinin çok anlamlı. Tüm kitap severleri buraya bekliyoruz." dedi.

Açılış konuşması sonrası söz alan Prof. Dr. Mehmet Kalpak, “Kitap medeniyetinin Osmanlı’dan bize kalan en büyük miras olmuştur. Bu mirasın sahiplenilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılacak projelere ilham vermesi açısından bu festival tarihe kayıt düşmektedir." şeklinde konuştu. Aynı zamanda bir sahaf müdavimi olan Kalpaklı, "Osmanlı’nın son döneminden, savaş yıllarından bize miras kalan şeylerden biri de az okuma alışkanlığı olmuştur. Özellikle ortak mekanlarda klasik eser okuma geleneğinin kaybolmasıyla bu oran günden güne azalıp gitmiştir. Bu anlamda Anadolu Sahaf hareketinin ülkemizin diğer illerine sirayet etmesi de önemlidir." açıklamasını yaptı. Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli, Gaziantep’de kitap sevgisine iki günde şahit olduklarını ve Anadolu’da Sahaf hareketine bu güzel şehrin insanlarının ev sahipliği yaptığı için minnettarlıklarını ifade etti.

24 Haziran'da kitapseverlerle buluşan Sahaflar Anadolu'da Festivali, tarihi Bey Mahallesindeki taş evlerin gölgesinde Antepli okurların katılımı ve ilgisiyle üç gündür devam ediyor. Önümüzdeki pazar günü sona erecek festivalin katılımcıları ise İstanbul, Ankara ve Antep sahafları oldu. 17 sahafı buluşturan Gaziantep Sahaf Festivali'nin heyecanı Anadolu'nun başka illerinde de bu etkinliğin yapılabileceği fikrini güçlendirdi. Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli ve sahaf meslektaşları şimdiden Anadolu haritası üzerinde gidilecek illerin güzergahlarını belirlemeye çalışıyor. 30 Haziran tarihine kadar devam edecek Anadolu'da Sahaf Festivali Bey Mahallesi'nde açık kalacak.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası