Ege Postası
Geri

Ankette ‘adaymış’ gibi isimleri var! Soyer ve Dağ'ın algı operasyonu!

Yerel seçim takvimi yaklaşırken partilerin kimi aday göstereceği merakla bekleniyor. AK Parti ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı. Yeniden aday olup olmayacağı merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aday olmak için bastırıyor. CHP parti yönetimi tarafından İzmir adayının henüz açıklanmamış olması da kafalarda soru işareti bırakıyor. Öte yandan Soyer’in yeniden atanması için bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sitelerinde algı yapılarak ‘Soyer adaymış’ gibi haber ve anket çalışması yürütülüyor.
Ankette ‘adaymış’ gibi isimleri var! Soyer ve Dağ'ın algı operasyonu!
Haberler / Yerel Politika
17 Ocak 2024 Çarşamba 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor. İzmir’de ise partiler büyükşehir adayını belirlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. İzmir’de resmi olarak sadece İYİ Parti adayını açıklamış durumda. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin adaylığını 20 Eylül’de ilan etmişti.

ADAYLARIN SOSYAL MEDYA ATAĞI…

Ancak hem CHP hem de AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını resmi olarak açıklamadı. Kulislerde ise her iki parti için çeşitli isimler konuşulurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti'nin adayı olması beklenen Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bazı sosyal medya hesaplarından algı yaratmaya devam ediyor. İzmir’de bazı gazeteler ve sosyal medya hesaplarından başlayan algı ise tüm hızıyla devam ediyor.

ODATV'DEN CHP’NİN ADAYI SOYER HABERİ

CHP’de parti yönetimi İzmir adayını henüz açıklamamışken, odatv, ‘Soyer kesin adaymış’ gibi haber yaptı. Haberde Edinilen bilgilere göre CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak mevcut başkan Tunç Soyer'i gösterme kararı aldı”  ifadeleriyle ‘aday gösterildi’ algısıyla Soyer’e destek verdi.

ÇEVİRME RADAR İSE SOYER VE DAĞ’I ATADI!

Odatv’nin haberinin ardından ‘İzmir Çevirme Radar’ isimli sosyal medya hesabı ise adaylar üzerinden algı çalışmasını devam ettirdi. Henüz İYİ Parti dışında diğer adaylar net bir şekilde partiler tarafından açıklanmadı. Buna rağmen İzmir Çevirme Radar hesabı tarafından takipçilerine “Siz ‘İzmir Büyükşehir adaylarından’ hangisine oy vereceksiniz?” sorusu soruldu ankette üç isme yer verildiği görüldü.

Oysa ne CHP ne AK Parti adaylarını açıklamadı…

CHP'nin İzmir adayını ay sonuna doğru Parti Meclisi kararıyla açıklaması beklenirken, AK Parti ise adayını yarın Ankara’da düzenleyeceği aday tanıtım toplantısı ile duyuracak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası