Ege Postası
Geri

Eski Başkana ‘soruşturma’ şoku: Sayıştay yazdı, bilirkişi ‘kamu zararı’ dedi

Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in, Menemen Spor Kulübü Derneği yaptığı sözleşmeler sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildiği ortaya çıktı. Sayıştay raporlarına yansıyan bulgularda, Bilirkişi kamu zararı olduğunu tespit etti.
Eski Başkana ‘soruşturma’ şoku: Sayıştay yazdı, bilirkişi ‘kamu zararı’ dedi
Haberler / Yerel Politika
17 Ocak 2024 Çarşamba 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in, Menemen Spor Kulübü Derneği ile kendi döneminde yaptığı sözleşmeler sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildiği ortaya çıktı.

SAYIŞTAY RAPORUNDA YAZDI

Soruşturma izinlerinin verilmiş olmasına karşın Sayıştay raporlarına da yansıyan bulguların iddianameye dönüşmemesi ise dikkat çekti. Bulgular doğrultusunda Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin, Encümen Üyeleri Mustafa Sevinç, Nuray Kızıltepe, Adnan Gökdemir, Tuncay Gemlik, Reyhan Uslu, Hasan Yalçın Kuyucu hakkında soruşturma izni verildi.

BAZ İSTASYONLARI 

Menemen’in Yeşilpınar mahallesinde bulunan taşınmazın Menemen Belediyesi ile Menemen Spor Kulübü Derneği arasında yapılan sözleşme ile kira bedeli yıllık 2,416 TL olarak belirlenmesinin ardından Spor Kulübü’nün aynı taşınmazı 3. Kişilere 15 bin 329 TL’ye kiraya verdiği görüldü. Aradki 12 bin 857 TL sayıştay raporlarına da yansıdı. Bilirkişi ise raporunda kamu zararı olduğuna dikkat çekti.

Asarlık’ta bulunan taşınmazın ise yine Menemen Spor Kulübü Derneği’ne yıllık 1,752 TL’ye kiralanmasının ardından 3. Kişilere yıllık 11 bin 499 TL’ye kiraya verildiği görüldü.   Sayıştay raporunda yazdı, Bilirkişi ise kamu zararı olduğunu tespit etti.

Yahşelli mahallesinde bulunan baz istasyonu ise Menemen Spor Kulübüne yıllık bin 238 TL’ye verildi. Spor Kulübü ise aynı taşınmazı 3. Kişilere 10 bin 704 TL’ye verdi.

Yeşilpınar, Asarlık, Yahşelli’nin yanı sıra İnönü mahallesi ve mlatepe mahallesinde bulunan baz istasyonları da Menemen Spor Kulübü üzerinden 3. Kişilere verildi.

2 DÜĞÜN SALONU

Günerli Mahallesinde bulunan yazlık düğün salonu ise Menemen Spor Kulübü Derneği’ne yıllık 3 bin 708 TL’ye kiraya verildi. Menemen Spor Kulübü Derneği ise 3. Kişilere yıllık 13 bin 200 TL’ye kiraya verdi. Sayıştay’ın raporuna yansıyan durumda bilirkişi kamu zararı tespit etti.

Gölcük mahallesinde bulunan yazlık düğün salonu ise Menemen Spor Kulübü Derneğine yıllık 4 bin 200 TL bedelle kiraya verildi. Menemen Spor Kulübü ise düğün salonunu yıllık 9 bin 999 TL’ye 3. Kişilere kiraya verdi.

2 ARSA NİTELİKLİ TAŞINMAZ

Atatürk mahallesinde bulunan arsa nitelikli taşınmazın ise Menemen Belediyesi ile Menemen Spor Kulübü Derneği arasında yapılan sözleşme sonucu yıllık bin 683 TL’ye kiraya verildi. Menemen Spor Kulübü Derneği ise aynı taşınmazı 3. Kişilere yıllık 9 bin 919 TL’ye kiraya verdi. Aradaki 8 bin  236 TL’lik fark Sayıştay raporlarına da yansıdı.

Kazımpaşa mahallesinde bulunan arsanın ise Menemen Spor Kulübü Derneğine yıllık bin 980 TL’ye kiraya verildiği ancak Spor Kulübü Derneği tarafından 3. Kişilere 9 bin 600 TL’ye kiraya verilmesi dikkat çekti. Bilirkişi aradaki 7 bin 620 TL firkin ise kamu zararı olduğunu aktardı.

2 DÜKKAN

Mermerli mahallesinde bulunan dükkan niteliğindeki taşınmaz için Menemen Belediyesi ile Menemen Spor Kulübü Derneği yıllık 2 bin 148 TL bedel belirlendi. Sözleşme sonrası Menemen Spor Kulübü aynı taşınmazı 3. Kişilere 7 bin 800 TL’ye kiraya verdi. Aradaki fark Sayıştay raporlarına yansıdır. Bilir kişi ise kamu zararı olduğunu tespit etti.

Kasımpaşa mahallesinde bulunan dükkan nitelikli taşınmaz ise Menemen Belediyesi tarafından Menemen Spor Kulübü Derneği’ne yıllık 3 bin 228 TL’ye kiraya verildi. Spor Kulübü Derneği ise aynı taşınmazı 3. Kişilere 7 b,n 560 TL’ye kiraya verdi. Aradaki 4 bin 332  TL fark Sayıştay raporlarında yer alırken, Bilirkişi ise kamu zararı olduğuna dikkat çekti.

RESTORAN

29 Ekim mahallesinde bulunan restoran ise Menemen Spor Kulübü Derneği’ne yıllık 6 bin 804 TL’ye kiraya verildi. Spor Kulübü derneği ise restoranı yıllık 12 bin TL bedelle kiraya verdi. Aradaki 5 bin 196 TL Sayıştay raporlarına yansırken Bilirkişi ise kamu zararı tespit etti.

2 ADET KAHVEHANE

Kesik mahallesinde bulunan kahvehane ise Menemen Spor Kulübü Derneği’ne yıllık bin 920 TL’ye bedelle kiraya verildi. Aynı kahvehane Spor Kulübü tarafından 3. Kişilere 6 bin 900 TL’ye kiraya verildi. Aradaki 4 bin 980 TL ise kamu zararı olarak bilirkişi tarafından tespit edildi.

Çamlık Kahvesi ise Menemen Belediye ile Menemen Spor Kulübü Derneği arasında yapılan sözleşmede yıllık 2 bin 604 TL’ye kiraya verildi. Menemen Spor Kulübü Derneği ise Çamlık Kahvesi yıllık 7 bin 260  TL’ye verildi. Aradaki fark ise kamu zararı olarak tespit edildi.

EMİRALEM KAFETERYASI

Emiralem köyünde bulunan kafeterya ise Menemen Spor Kulübü Derneğine yıllık 2 bin 676 TL’ye kiraya verildi. Aynı taşınmaz Menemen Spor Kulübü tarafından 3.  Kişilere 7 bin 80 TL’ye kiraya verildi. Aradaki 4 bin 404 TL ise Sayıştay raporlarında yer alırken, Bilirkişi kamu zararı olduğunu tespit etti.

2022 YILINDA ELİNDEN ÇIKARDI

Tahir Şahin 22 Temmuz 2022 yılında Menemen Spor Kulübü’nü elden çıkardı. Kulübü, Altay’ın eski başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nun şirketi Ekmas Group devraldı. Soruşturma izinlerinin ise 2021 yılının Eylül ayında verilmesi dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası