Ege Postası
Geri

Anne-kız AK Parti’de siyaset yapıyor

Erken yaşta evlenip 16 yaşında anne olan ev hanımı Nalan Otoğlu, dört çocuğunu büyüttükten sonra AK Parti’de siyasete girdi. 2013 yılında kadın kollarıyla siyasete başlayan genç anne Nalan Otoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün 50 kişiden oluşan yönetim kurulu listesinde yer alan 12 kadından biri oldu. Kızı da annesiyle siyasete giren ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın yönetim kuruluna giren Müzeyyen Kumra Otoğlu, annesiyle gurur duyduğunu, anne-kız siyaset yapmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Biri il yönetiminde, diğeri gençlik kolları yönetiminde
Anne-kız AK Parti’de siyaset yapıyor
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2018 Pazartesi 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’de Aydın Şengül’ün başkanlığa girmesinden sonra kadın ve gençlerden yana pozitif ayrımcılık uygulandı. İl Başkanı Şengül, il ve ilçe yönetimlerinde ve başkanlıklarında daha fazla kadın ve gencin yer almasını istediğini belirtmesinin ardından Şengül dediğini yaptı ve 50 kişilik il yönetim kurulunda 12 kadın kendine yer buldu. İlçe başkanlıklarında da yaşanan kadın ve genç ağırlıklı başkan ve yönetim kurulu üyelikleri,  AK Parti İzmir Teşkilatı’nda yoğun emek veren kadın ve gençleri de memnun etti.

AK Parti İzmir İl Yönetimi’ne giren 12 kadından biri olan Nalan Otoğlu ile AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın yönetimine giren 25 yaşındaki kızı Müzeyyen Kumra Otoğlu ise anne-kız siyaset yapmaya başladı.

EV HANIMI NALAN OTOĞLU’NUN SİYASET YAŞAMI 2013 YILINDA BAŞLADI

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı da olan Nalan Otoğlu, ev hanımı olmasına karşın çok sevdiği siyasete 2013 yılında kadın kollarında başladı. AK Parti Kadın Kolları eski Başkanları Özen Kızılırmak ve Gözde Keskin dönemlerinde kadın kollarında aktif siyasete başlayan Nalan Otoğlu, 2015 yılında ise AK Parti Buca İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu. Bu görevi 1,5 yıl yaptıktan sonra bir süre ara veren 4 çocuk annesi genç kadın siyasetçi Nalan Otoğlu, Aydın Şengül’ün AK Parti İzmir İl Başkanı olmasından sonra bu kez ana kademeye geçerek, yönetim kuruluna girmeyi başardı.

ANNE NALAN OTOĞLU, ANNE-KIZ SİYASET YAPMAKTAN KEYİF ALDIKLARINI BELİRTTİ

Kadın kollarına girdiği dönemde o zaman üniversite öğrencisi olan kızı Kumra’nın da kendisiyle partisine gidip geldiğini ve ardından Bilal Kırkpınar’ın Gençlik Kolları Başkanlığı döneminde gençlik kollarında aktif siyaset yapmaya başladığını belirten AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nalan Otoğlu, anne-kız siyaset yapmaktan büyük keyif aldıklarını ve iki kadın olarak birbirlerini desteklediklerini söyledi.

ANNE OTOĞLU’NDAN SONRA KIZI DA SİYASETE GİRDİ

Nalan Otoğlu’nun Adnan Menderes Üniversitesi Tekstil Teknoloji Bölümü’nü bitiren kızı Kumra da AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın yönetim kuruluna girmeyi başardı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü’nde çalışan 25 yaşındaki Müzeyyen Kumra Otoğlu da, annesiyle birlikte siyaset yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu, kadınların siyasette daha fazla yer almasının tüm kadınlar için önemli olduğunu söyledi.

KUMRA OTOĞLU: ANNE KIZ SİYASET YAPIYORUZ, ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olan Müzeyyen Kumra Otoğlu, “Anne kız siyaset yapıyoruz. Çok güzel bir duygu. İkimiz de birbirimizi destekliyoruz. O ana kademede ben gençlik kollarındayım. Yeni başkanlarımızla çalışmaya devam. Partimizin parçası olduğumuz için mutluyuz. Yeni görevler ve sorumluluklarımızla çalışmaya hazırız. Durmak yok” diye konuştu.

NALAN OTOĞLU: SEÇİME AZ BİR SÜRE KALDI, ÖNÜMÜZ RAMAZAN, ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

Kızının en büyük destekçisi olan genç anne AK Parti İzmir Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Nalan Otoğlu da, eşinin desteğiyle girdiği siyasette başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı konumdaki tüm İzmirliler için elinden geleni yapacağını söyledi:

“Siyasette kadın şart. Kadınlar duruşlarıyla ve çalışkanlıklarıyla siyasete çok emek verip değer katıyor. Eşim her zaman destek oldu. Kendisi sadece parti üyesi, siyasetle pek ilgilenmez. Onun desteği olmasa bunları yapamazdım. O her zaman destekledi. Eşim emekli. ‘Bari ben dinleyim, küçük çocuğumuza bakayım’ dedi. En küçük çocuğumuz 9 yaşında, eşim bakıyor. Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevi aldım. Burçin Oğuz başkanımızla beraber çalışıyoruz. Çalışmalarımız bugün itibariyle başlıyor. Seçime az bir süre kaldı. Önümüz Ramazan. Güzel çalışmalar yapacağız.”

ANNE OTOĞLU, KADINLARA KENDİ YAŞAMINI ÖRNEK VERDİ

Genç anne Nalan Otoğlu, 16 yaşında anne olduğunu, ev hanımı olmasına karşın çok sevdiği siyasette verdiği emeğin karşılıksız kalmadığını dile getirerek, kendi durumunun siyasete girmek isteyen tüm kadınlara örnek olmasını diledi ve siyasete girme sürecini şöyle anlattı.

“Ev hanımıydım. 4 tane çocuğum var. Biraz erken evlendim, 16 yaşında anne oldum. Çocuklar büyüdü. İlk çıktığı günden beri Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey’i çok seviyordum. 3 çocuktan sonra bir tane daha çocuğum oldu. Çok sevdiğim siyasete o dönem giremedim. Bir aile dostumuzla konuşuyorduk, ‘Ben AK Parti’de çok çalışmak istiyorum’ dedim. Halkla İlişkiler Başkanının kartını verdi. Aradım, ‘Sizinle çalışmak istiyorum’ dedim. 2013’te yerel seçimlere yakın bir zamandı. O kart vesile oldu. O da sağ olsun, ile davet etti. Hem üye oldum. Çok sevmeme rağmen AK Parti’ye üye bile değildim. İl kadın kollarında toplantılara katıldım, yönetime girdim orada. O günden bu yana partimde çalışıyorum. Eski başkanımız Özen Kızılırmak ile başladım. Benden birkaç ay sonra kızım da gelip gitmeye başladı benimle. 20 yaşlarındaydı. Beraber gidip gelmeye başladık. Sonradan gençlik kollarına katıldı, ilde Gençlik Kolları eski Başkanı Bilal Kırkpınar ile çalıştı. Özen Hanımın yerine Gözde Hanım geldi. Onunla da devam ettik çalışmaya. 2015 yılında Buca Kadın Kolları Başkanlığı’na atandım. Bir buçuk yıl başkanlık yaptım. Bazı nedenlerden dolayı ara verdim. Sonra yeniden ana kademeye girdim. CV’mi bırakmıştım, Aydın Bey’in teveccühü ile il yönetimine girdim. Kızım da gençlik kollarında ana kademede yönetimde. Eyüp Kadir İnan başkanımızla. Umarım bizim yaşadıklarımız siyasete girmek isteyen tüm kadınlarımıza örnek olur. Çekinmesinler, cesur olsunlar ve siyasete girsinler.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası