Ege Postası
Geri

Annesi ve anneannesini oklavayla öldüren yakalandı

İZMİR’in Gaziemir İlçesi’nde, annesi ile anneannesini başlarına merdaneyle (oklava) vurarak öldürdüğü ileri sürülen 30 yaşındaki Arif Sarıkaya (30) gece yarısı yakalandı. Yakalanmadan önce çok miktarda hap içen Sarıkaya, kaçamayacağını anladığı anda ise kendini otomobile kilitlerek yanında bulunan piknik tüpünün gazını açtı, ölmek istedi. Kapıları yedek anahtarla açılan kiralık araçtan çıkartılan Arif Sarıkaya hastanede tedaviye alındı. Arif Sarıkaya'nın bulunduğu araçta 'Cinnet getirdim, yaptım' yazılı bir not bulundu.
Annesi ve anneannesini oklavayla öldüren yakalandı
Haberler / 3. Sayfa
9 Nisan 2013 Salı 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Olay, Gaziemir’de, 80 Sokak 27 numaradaki Papatya Apartmanı’nda meydana geldi. Yaklaşık bir haftadır annesi Havide Sarıkaya (56) ile anneannesi Duriye Atağan’dan (81) haber alamayan ve kardeşi Arif Sarıkaya'ya da ulaşamayan Ahmet Sarıkaya (35), Gaziemir İlçesi’ndeki eve geldi. Çilingir yardımıyla kapıyı açan Ahmet Sarıkaya, oturma odasında annesi ve anneannesinin cesetlerini buldu. İhbar üzerine adrese giden polisin incelemesinde, anne Düriye Atağan ve kızı Havide Sarıkaya’nın başlarına merdaneyle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Yaklaşık bir haftalık olan cesetlerin çürümeye başladığı tespit edildi.

'MERAK ETMEYİN, KAPLICALARA GÖNDERDİM'

Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, evde en son bulunan kişinin, Havide Sarıkaya’nın bir kamuoyu araştırma firmasında anketörlük yapan oğlu Arif Sarıkaya olduğunu belirledi. Lüks yaşam tutkusu olan ve geçen çarşamba günü işini bırakan Arif Sarıkaya'nın, bankalara ve çeşitli kişilere 90 bin TL’nin üzerinde borcunun bulunduğu bealirtildi. Evdeki değerli eşyalarla altın takıları aldığı düşünülen Arif Sarıkaya'nın geçen pazar günü saat 20.30 sıralarında eve son kez geldiği, kısa süre kaldıktan sonra da apartmanın önündeki otomobil içinde bekleyen kız arkadaşı ile olay yerinden ayrıldığı tespit edildi. Ayrıca Arif Sarıkaya'nın, annesi ile anneannesini merak edip arayan yakınlarına "Merak etmeyin, onları kaplıcalara gönderdim" dediği ortaya çıktı.

KAPILARI KİLİTLEDİ, TÜPÜ AÇTI

Ölen kişilerin komşularının yaklaşık bir haftadır evden sürekli müzik sesi geldiğini, Arif Sarıkaya'nın geçen pazar günü evden ayrılmasının ardından ise sesin kesildiğini söylemesi üzerine Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, kendisini aramaya başladı. Ekipler Arif Sarıkaya'nın gidebileceği olası yerlerde önlem aldı. Gaziemir Şahin Tepesi Mevkisi’nde, oturduğu evin yakınlarında kiraladığı otomobilde hareket halinde olduğu tespit edilen Arif Sarıkaya takibe alındı. Arif Sarıkaya'nın kırmızı ışıkta otomobili durdurması üzerine, harekete geçildi. Aracın ön ve arkası sivil polis araçlarıyla kesildi. Etfrafını polisin çevirdiğiin anlayan Arif Sarıkaya, otomobilin kapılarını kilitleyerek yanında bulunan piknik tüpünün gazını açtı. Arama çalışmaları sırasında polis otosunda bulunan, kiralık aracın bağlı olduğu firmanın bir yetkilisi, yanındaki yedek anahtar ile otomobilin kapılarını açınca Arif Sarıkaya yakalandı.

'CİNNET GETİRDİM, YAPTIM' NOTU

Araçtan çıkartılan Arif Sarıkaya gözaltına alındı. Araçta yapılan araştırmada, yakınlarına hitaben bıraktığı 'Yüklü miktarda borcum vardı. Cinnet getirdim, yaptım, pişmanım' yazılı bir not bulundu. Götürüldüğü hastanede yapılan tetkiklerde çok miktarda hap içtiği belirlenen Arif Sarıkaya tedaviye alındı. Sağlık durumu kötü olduğu için ifadesine başvurulamayan Arif Sarıkaya'nın, tedavisinin ardından sorgulanmak üzere önce Cinayet Büro Amirliği’ne götürüleceği sonra da adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Yapılan araştırmada, cinayetin ardından Manisa’ya giden Arif Sarıkaya'nın burada bir otele yerleştiği, bir hafta boyunca aralıklarla İzmir’e gelip gittiği belirlendi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası