Ege Postası
Geri

Antinükleer aktivist Lariviere, Antalya Güneşev’de

Nükleer karşıtı aktivist Andre Lariviere'nin yürüyerek çıktığı dünya turunda son durağı Antalya oldu.Teknolojinin zararlı unsurlarından uzak kalarak yaşayan bir grubu temsil eden 63 yaşındaki antinükleer aktivist Lariviere, Antalya Güneşev...
Antinükleer aktivist Lariviere, Antalya Güneşev’de
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nükleer karşıtı aktivist Andre Lariviere'nin yürüyerek çıktığı dünya turunda son durağı Antalya oldu.
Teknolojinin zararlı unsurlarından uzak kalarak yaşayan bir grubu temsil eden 63 yaşındaki antinükleer aktivist Lariviere, Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ni gezdi. Lariviere, temiz enerjiye yönelik yaptığı girişimlerden dolayı da Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti.

Fransız asıllı Kanadalı Lariviere, Türkiye’de kurulma aşamasında olan nükleer santrale dikkat çekmek için Antalya’ya geldiğini söyledi. 1986 yılından bu yana, 40 gün San Francisco’da, 30 gün Stuttgart’ta ve 36 gün de Paris’te açlık grevi yapan Lariviere, nükleer santral kurulu alanlarda ve kurulma aşamasında olan yerlerde bu eylemi yaptığını anlattı.

Eylem için gittiği yerlerde halktan büyük ilgi ve destek gördüğünü belirten Lariviere, “1998 yılında nükleere hayır demek için İstanbul’a gelmiştim. Yürüyerek 1 ayda Selanik’e gittim, İspanya’nın Kuzeyinden Güneyine, Kopenhag’tan Cenevre’ye ve Hollanda’dan Almanya’ya gruplar halinde yürüdük.” dedi.

Nükleerin, tek alternatif olmadığını bunun yerine güneş ve rüzgar gibi ‘iklim dostu enerjileri’ sonuna kadar desteklediğini aktaran Lariviere, Başkan Akaydın’ın, temiz enerji girişimlerini İstanbul’dan sonra uğradığı yerlerde de duyduğunu ve bizzat bu çalışmaları yerinde görmek için Antalya’ya geldiğini ifade etti.

Güneşev Koordinatörü Engin Erarslan ise ziyaretin kendilerini onurlandırdığını belirterek, Lariviere’ye, seyahatleri esnasında güneş enerjisi ile cep telefonunu ve bilgisayarını şarj edebilmesi için mini bir güneş paneli hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası