Ege Postası
Geri

Arbede yaşanan meclisin ardından İzmirlilerden özür dilediler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumunda meydana gelen arbededen kaynaklı AK Parti ve CHP grup sözcüleri bugün ikinci oturumu gerçekleşen meclis toplantısında İzmirlilerden grupları adına özür diledi.
Arbede yaşanan meclisin ardından İzmirlilerden özür dilediler
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Haziran 2023 Çarşamba 19:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Kültürpark’da yer alan Meclis Salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

Pazartesi günü gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumunda, AK Parti Meclis üyesi Yusuf Demircioğlu'nun meclis kürsüsüne valizle çıkmasının ardından meclis salonunda arbede yaşanmıştı.

Yaşanan gerginlikten kaynaklı CHP, AK Parti, MHP grup başkanvekilleri grupları adına özür diledi.

MECLİS ÜYELERİ İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın “Pazartesi günü yaşanan tartışmalar sırasında hiç de istemediğimiz durumlarla karışıldı. O gün de söyledim ne olursa olsun daha karşılıklı daha fazla dinleyerek, tartışmaları İzmir halkına yaraşır şekilde sürdürmek zorundayız. CHP grubu olarak sözümüzü daha doğru yerine getirmek karşılıklı saygıyı talep etmek ve yerine getirmekle mükellefiz. Tekrardan pazartesi günü yaşananlardan kaynaklı  İzmir halkından özür dilerim” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’Pazartesi günü yaşana talihsiz hadiselerden dolayı grubum adına içtenlikle özür diliyorum. Her gruptaki meclis üyesi arkadaşımız İzmir’in ve İzmirliler’in menfaati için burada bulunduklarının farkındayız. Dönem dönem elbette tartışmalar yaşanıyor ama biz hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın elbette ki zarar görmesini istemeyiz. o gün anın vermiş olduğu birtakım stresten kaynaklanan istenmeyen görüntüler yaşandı. bir meclis üyesi arkadaşımıza zarar vermek kastıyla değil kargaşanın engellenmesi amacıyla yapılan bir davranıştı’ diye konuştu

MHP Grup Sözcüsü Hakan Şimşek “Pazartesi akşamı mecliste olan kargaşanın ülke basınında da görüntüleri yayınlandı. Aslına işin özünde hiç de orda göründüğü gibi değil. Ama ne görülürse görülsen bunun mazereti yok İzmir meclisi, İzmir halkına yakışır bir şekilde meclis görevini yerine getirmeliydi. Biz yatışıcı duygularla gidermek adına müdahalemizi yaptık. Aslında İzmir’e hizmet etmek için her grup hizmetlerinin doğruluğu yapmalarıyla yargılanmasını isteriz. İzmir ülkemizi ve dünya örnek olmalı diye defalarca söyledik. İzmirlilere rica ediyorum o görüntüleri hafızlarınızdan silmelerini rica ediyorum. Bütün İzmirlerden özür diliyoruz” şekillinde konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, ‘’4 yılımızı geride bıraktık. Bu kent için yapıcı ve yol gösterici şekilde kararlar almaktayız. Zaman zaman birtakım arklı görüşlerimiz oluyor. Pazartesi biraz daha hararetli ve farklı bir toplantı oldu. Hepimiz üzüldük. Dileğimiz İzmir’e bu tür görüntüler yaşatmamak’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ‘’Yaşanan gerginlik içindeki bir aktör olarak konuşmak isterim. Biz bu 4 yıllık meclis boyunca fikri olarak tartışmaya ama fiziki bir durum içine girecek biri değilim. Orada ben ayırmak adına girdiğim eylemde çok farklı bir sonuç ortaya çıktı. Hüsnü Abi’nin de orada kaldığı durum ona yapılan çok doğru değildi. Ben şahsım olarak da böyle bir şeyin tarafı değilim. Ben yine de böyle bir hadise olduğu için üzüntü duyuyorum.

Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde gerçekleşen arbedeye karışan CHP Meclis Üyesi Memet Maltepe, “Grup başkanvekillerimiz ve Hakan arkadaşımız gerekeni söyledi ben de CHP meclis üyesi olarak amacım hizmet etmek. Hüsnü arkadaşımızla çok uzun süre beraber çalıştık iyi bir dostumdur. Ben onu  biraz daha telkin etmek için oraya gittim. Kendi şahsım olarak İzmir halkından özür dilerim. Yusuf arkadaşımı daha genç, önünde baya bir süre ve seçim var. Genç arkadaşım benden özür diledi ben de abisi olarak kendisine kusura bakmasın diyorum’’ şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu “Grup başkanvekillerimize, Hakan beye, Mehmet beye  ben de oturumu yöneten bir arkadaşınız olarak verdikleri tavırdan kaynaklı şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra İzmir meseleleri için söz söylemek 9 meclismiz var. O sözü gerçekten saygı sevgi ve hakkını gasp etmeden, hele hele bunun dışında bir söylem veya şekilde sürdürmemek için bende kendi adıma yöneteceğim oturumlarda dikkat etmeye çalışacağım” dedi

Özuslu’nun konuşmasının ardından meclis oturumuna geçildi.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde arbede

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası