Ege Postası
Geri

Arpacıoğlu: Müze Evi, Ünye’nin tarihi dokusudur

Ordu Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Müze Evi’nin eski tarihi Ünye evleri görünümünde olduğunu ve içine girildiğinde tarihten başka bir şey kokmadığını söyledi. Arpacıoğlu, Ünye Müze Evi'nin ilçenin tarihi dokusunu yansıttığını...
Arpacıoğlu: Müze Evi, Ünye’nin tarihi dokusudur
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ordu Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Müze Evi’nin eski tarihi Ünye evleri görünümünde olduğunu ve içine girildiğinde tarihten başka bir şey kokmadığını söyledi. Arpacıoğlu, Ünye Müze Evi'nin ilçenin tarihi dokusunu yansıttığını söyledi.

        Ahmet Arpacıoğlu, Müze Evi’ni ziyaret etti. "Müze Evi, Ünye’nin tarihi dokusudur." diyerek önemine vurgu yapan Arpacıoğlu, “Müzeler insanların tarihsel yolculuğunu anlatır. Bizden önce yaşamış kuşakların emeklerinin, düşüncelerinin, yaşamlarının, inançlarının ve sanatlarının sergilendiği yerlerdir. Tarihin anlaşılmasına, eski geleneklerin öğrenilmesinde yardımcı olur. Böylelikle müzeler eğitim misyonu da üstlenmiş olur." dedi.

        Ünye Belediyesi olarak şehrin tarihine ve kültürüne katkıda bulunmak için Ünye Müze Evi’ni ziyarete açtıklarını anlatan Arpacıoğlu, "Hamidiye Mahallesi, Hacı Emin Yokuşu’ndaki Müze Evi’nin 1760 tarihinde yapıldığı tespit edildi. Klasik Osmanlı mimarisiyle yapılmış olan müzenin ilk sahibi, Kaptan Server Bey. 2012 yılı Mart ayına kadar süren restorasyon çalışmaları sonucunda belediye meclisi kararıyla Ünye Müze Evine bağış yoluyla eser toplanmaya başlandı. Ziyarete açıldığı günden itibaren çeşitli ev ve mutfak eşyalarından oluşan 366 kayıtlı eser toplandı. Bu yıl yöremize ait hediyelik eşya satışı da başladı." şeklinde konuştu.

        BEKLENENİN ÜZERİNDE ZİYARET GERÇEKLEŞTİ

        Ünye Müze Evi'ni 11 aylık sürede 8 bin 200 kişi ziyaret etti. Yöre insanının geçmiş ile geleceği arasında bir köprü olan Müze Evi, Ünye’nin kültürel yaşamına önemli bir katkı olarak görülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası