Ege Postası
Geri

Asayiş tek merkezden yönetilince polisin başarısı arttı

Adana'da şehir içinde güvenliği sağlayan polis asayiş ekiplerinin tek merkezden yönlendirilmesi, cinayetten gaspa, oto hırsızlığından esrar satışına kadar birçok suçta şüphelilerin daha kısa sürede ve oranda yakalanmasını sağladı....
Asayiş tek merkezden yönetilince polisin başarısı arttı
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'da şehir içinde güvenliği sağlayan polis asayiş ekiplerinin tek merkezden yönlendirilmesi, cinayetten gaspa, oto hırsızlığından esrar satışına kadar birçok suçta şüphelilerin daha kısa sürede ve oranda yakalanmasını sağladı.

        Emniyet Asayiş Şubesi Resmi Ekipler Amirliği, geçen yıl ile bu yılın ilk 6 ayını mukayese ettiği değerlendirme tablosu hazırladı. Buna göre, polis hırsızlık olaylarında suçüstü yakalamayı geçen yıla oranla yüzde 31 artırdı. Ekipler, geçen yıl 2 bin 687 aranan kişiyi yakalarken bu yıl ise bu sayı 5 bin 851 oldu.

        Daha önce asayiş ekipleri, merkez Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçe emniyet müdürlüklerince yönlendiriliyordu. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın bu uygulamanın aksayan tarafları olduğu ve asayiş polisinin koordinasyonun tek elden yapılması yönündeki tavsiyeleri üzerine, asayiş ekipleri artık tek merkezden idare edilmeye başladı. Ekipler, bu sayede hem olay yerine daha kısa sürede ulaşıyor, hem de asayiş uygulamalarına ağırlık verilebiliyor. Bu sayede geçen yıl ele geçirilen tabanca ve tüfek sayısı 288 iken bu yılın aynı döneminde 568 ele geçirme oldu, bundaki artış ise yüzde 97'ye çıktı. Geçen yıl aynı dönemde yalnızca 20 kilogram esrar ele geçirilirken bu yıl 840 kilogram esrar bulundu.

        Adana'da 65'e yakın asayiş ekibi görev yapıyor. Asayiş ekipleri, performanslarına göre değerlendirilerek ödüllendirme de yapılabiliyor. Emniyet yetkilileri, tek elden asayiş yönlendirmesinin çok az ilde uygulandığını belirterek, bu sayede tüm suçlarda daha fazla şüphelinin yakalandığını bildirdi.

        Asayiş ekiplerinin yaptıkları uygulamalar sayesinde ise çalıntı motosikletlerin bulunmasında da adeta rekor kırıldı. Geçen yıl aynı dönemde yalnızca 3 motosiklet bulunurken, bu yıl 78 çalıntı motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası