Ege Postası
Geri

Asılsız ihbarlar 112'yi bıktırdı

MUĞLA'da, yangın, doğal afet, kaza gibi hayat için saniyelerin önemli olduğu olaylara yetişmeye çalışan 112 Acil Servis ekiplerinin en büyük derdi, asılsız ihbarlar. Bu yılın 11 ayında yüzde 95'i asılsız çıkan çağrılar arasında 'Caretta Carettalar' denize giremiyor, lütfen yardım edin', 'Yol kenarında yatan ineği çekin' diyenlerin bile olması görevlileri isyan ettirdi.
Asılsız ihbarlar 112'yi bıktırdı
Haberler / Güncel
24 Aralık 2015 Perşembe 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, il genelinde 2 motorize ambulans, 2 ATV acil sağlık aracı ve bir bot da dahil 74 araçla acil sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, "2014 yılında 60 bin 128 ambulans görevlendirmesi yapılmışken, 112 Komuta Merkezi'ne gelen çağrı sayısı 1 milyon 92 bin 920. Aramaların sadece yüzde 5'i gerçek. Bu yıl sonuna kadar rakamlarda değişiklilik olacağını düşünmüyorum. Hattımızı arayanların içinde 'Yol kenarında yatan ineği çekin', 'Kedim rahatsızlandı, siz sadece insanlara mı bakıyorsunuz'', 'Çocuğuma süt, mama, bez getirin', 'Caretta carettalar denize giremiyor, lütfen yardım edin' diyenler bile var" dedi.


'250 LİRA CEZA KESİLEBİLİR'
Dr. Tekin, 112 Acil hattını gereksiz meşgul edenlere Kabahatler Kanunu'na göre 250 lira ceza kesilebileceğini de hatırlatarak, "Vatandaşlarımız bizi gereksiz yere meşgul etmesin. Sistemimizde kara listeler var. Bunları bloke edebiliyoruz. Ama gün gelir onların da bir ihtiyacı olabilir. Telefonu bloke olduğu için hizmet alamazsa biz o vatandaşımız için de üzülürüz" diye konuştu.

112 Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, gereksiz çağrı yapanların numaralarını gizlese bile kimliklerinin tespit edildiğini ifade etti. Karakaya, "Çok ağır hakaretler, zaman zaman ağza alınmayacak küfürler ediliyor. Bunlar hakkında idari ve adli yaptırımın yapacağız. Dikkatimizi çeken bir başka unsur da çocukların telefonda konuşmayı öğrenmek için aradıklarına şahit oluyoruz. Bizi gereksiz arayan vatandaşların numarasını gizlemesi gibi bir düşüncesi var. Onları cep ve sabit telefon numaralarından ev adresi ve kapı numarasına kadar tespit edebiliyoruz. GSM aramalarında da en fazla 50 metrelik bir sapma ile bulabiliyoruz. Basının bu konuyu özellikle gündemde tutmasını istiyoruz. Gereksiz yere meşgul ederek kamu hizmetinin yerine getirilmesi konusunda hem basından hem de vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi. (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası