Ege Postası
Geri

Asırlık Halfeti Ulu Camii kurtarılıyor

Yapımı 1804 yılında başlayıp 1807 yılında tamamlanan, inşasında Ermeni taş ustalarının görev aldığı, halkların daha önce nasıl kardeşçe bir arada yaşadığının gösterilmesi bakımından sembolik önem taşıyan Halfeti Ulu Camii'nin...
Asırlık Halfeti Ulu Camii kurtarılıyor
Haberler / Güncel
6 Mayıs 2013 Pazartesi 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yapımı 1804 yılında başlayıp 1807 yılında tamamlanan, inşasında Ermeni taş ustalarının görev aldığı, halkların daha önce nasıl kardeşçe bir arada yaşadığının gösterilmesi bakımından sembolik önem taşıyan Halfeti Ulu Camii'nin kurtarılıp turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Proje çalışmaları için Halfeti’ye gelen Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir heyet, İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik’i makamından ziyaret etti. Heyet, Halfeti Ulu Camii’nin, mevcut durumundan kurtarılarak yeniden faaliyete geçebilmesi ve turizme kazandırılabilmesi için son adımları uyguladıklarını belirttiler.

Kaymakam Keklik, gelen heyet ile birlikte Ulu Cami’ye giderek yerinde incelemelerde bulundu. Keklik, Ulu Cami’nin Halfeti için sembol değer olduğunu, sürecin hızlanması yönünde çalışmalara süratle devam ettiklerini belirtti. Keklik, Halfeti Ulu Camii’nin hayata kazandırılması için Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ile çalışmaların devam ettiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası