Ege Postası
Geri

Aslan: Hedefimiz Bayraklı'da işsiz genç bırakmamak

DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bayraklı'da istihdam seferbeliği başlatacaklarını açıkladı. İŞKA Projeleri ile kamusal bir mekanizma oluşturacaklarını belirten Aslan, " Hedefimiz Bayraklı'da 5 yıl içinde işsiz genç bırakmamak" dedi.
Aslan: Hedefimiz Bayraklı'da işsiz genç bırakmamak
Haberler / Yerel Politika
12 Mart 2014 Çarşamba 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Aslan, göreve geldikleri taktirde en önemli projelerinden birinin de işsize iş kazandırma yönünde olacağını söyledi. Hazırladıkları İŞKA Projeleri ile ilçede yaşanan işsizlik sıkıntısını minimuma indirmeyi hedeflediklerini kaydeden Aslan, " Mahallelerde kuracağımız üretim merkezlerinde özellikle emekliler, ev kadınları ve fiziksel engellilerimizin hazırlayacakları el emeği ürünlerinin pazarlanmasını sağlayacağız. Bu satıştan elde edilecek gelirin üretici kesime dönüşümünü bizzat yapacak ve bunu kamusal bir mekanizma kapsamında yürüteceğiz" dedi.

 “BELMEK İŞ KAZANDIRMA PROJELERİ…”
Hem istihdam oranını artırmak hem de işgücünün niteliğini artırmak için tüm kurum, birlik ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapacaklarını da vurgulayan Aslan, " Kentsel işgücü donanımında niteliğinin artırılması için aktif istihdam ve  mesleki  eğitim programları geliştireceğiz. İş kurma ve geliştirme program  sayısını artırarak, yaygınlaştıracak, iş garantili kurslar, seminerler düzenleyeceğiz. Özellikle sanayimiz için büyük gereksinim duyulan nitelikli iş gücü ve ara eleman yetiştirilmesine ağırlık verecek, kadınlarımız için de mahallelerde işgücü ihtiyacına uygun meslek kursları açacağız. BELMEK adını vereceğimiz bu iş kazandırma projeleri ile yetinmeyeceğiz. Ayrıca yine iş gücü ihtiyacına uygun meslek kursları da düzenleyeceğiz. Tüm bunlarla beş yıl içerisinde Bayraklı’da özellikle genç işsiz bırakmayacağız. Hedefimiz bu" diye konuştu.

PROGRAMINI YARIM BIRAKTI, EYLEME KATILDI
Bu arada Aslan, gezi olayları sırasında polisler tarafından başına gaz kapsülü sıkılarak ağır yaralanan ve 269 gün komada kalan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesinden derin bir üzüntü duyduğunu da belirtti. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf gezisini yarıda bırakarak, Alsancak’ta protesto eylemine katılan Aslan, “ Bu gibi ölçüsüz şiddet kullanımı demokrasi ile insan hakları ile özgürlükler ile barışcıl gösteril hakkının kullanımı ile asla bağdaşmamaktadır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası