Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'nun açıklaması kafaları karıştırdı

İzmir’de polisin sert müdahalesiyle karşılaşan Berkin Elvan Yürüşüyü’nün ardından polisin tavrına karşı eleştirilerde bulunan Kocaoğlu, " Sanıyorum polis sadece sindirmek için insanların üzerine gitti. Doğan protesto hakkını kullanmak isteyen insanlara saldırmak için kullanılan TOMA’lara İzmir Büyükşehir Belediyesi su vermeyecek” diyerek tepkisini ortaya koydu. Bu açıklamadan hemen sonra sosyal medya'da Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarının Tomalara su verdiği anın fotoğrafları ortaya çıktı.
Kocaoğlu'nun açıklaması kafaları karıştırdı
Haberler / Yerel Politika
12 Mart 2014 Çarşamba 00:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı TV programında  Berkin Elvan yürüyüşünde polisin müdahalesine sert tepki gösterdi.  Kocaoğlu, " TOMA’lara İzmir Büyükşehir Belediyesi su vermeyecek" sözlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesine ait 110 AKS itfaiye araçlarının TOMA'lara sur verdiği anın fotoğrafları ortaya çıktı.
 
GEZİ OLAYLARINDA KOCAOĞLU ELEŞTİRİLMİŞTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Gezi olayları sırasında İzmir’de TOMA’ya su verdiği için sert eleştirilerilmişti. Bu olaylardan sonra Bu gece Alsancak’ya Berkin Elvan için toplanan protesto gösterilerinde Polisin eylemcilere karşı başlattığı müdahalede göstericilere sıkılan tazyikli suyu yine Büyükşehir Belediyesi verdiği ortaya çıktı. 



KOCAOĞLU NE DEDİ
TV kanalında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi; “İzmir’de 15 yaşındaki bir çocuğun ardından cenaze merasimi var. Bugün kimse en ufak bir taşkınlığa mahal vermeden acısını yaşıyor, doğal protesto hakkını kullanıyordu. Ama tüm yurtta olduğu gibi polis saldırısıyla karşılaştı. Sanıyorum polis sadece sindirmek için insanların üzerine gitti. Doğan protesto hakkını kullanmak isteyen insanlara saldırmak için kullanılan TOMA’lara İzmir Büyükşehir Belediyesi su vermeyecek” dedi.



Kocaoğlu programın ardından Twitter'dan yayın arasında itfaiyeye bu yönde talimat verdiğini de duyurdu.


SÜREÇTE 'EL KOYAR' DEMİŞTİ 
Başkan Kocaoğlu Gezi Parkı eylemlerinden bu yana Büyükşehir TOMA'lara su verdiği için yapılan eleştiriye aksi durumda Vali'nin kanunen itfaiyeye el koyma yetkisi olduğunu söyleyerek karşılık verirken bu kez kararlı bir açıklama yaptı. Kocaoğlu'nun bu açıklaması bir süredir tapeler ve Özel İdare Malları'nın paylaşımı tartışması gölgesinde sürekli istifaya çağırdığı Vali Toprak'a yeni bir rest olarak yorumlandı.

VALİ ORTAYA ÇIKSIN!
Başkan Kocaoğlu yayın sırasında müdahalelerin sürdürdüğü bilgisini alınca programın hazırlayıcısı gazetecilerden olay yerine gitmek için müsaade istedi. Kocaoğlu son bölümde, “Vali Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü ortaya çıksın. Bu işler gece Twitter’dan mesaj atmakla olmuyor. Seçim sürecinden bu yana hükümet ile kentin bağlantısını kurduğunu ifade eden Sayın Aday da devreye girsin. Çocuklarımızın canları ortada… Haklı bir protestoyu engelliyorlar. İzmir Valisi’nin devletin valisi olmadığını zaten biliyorduk. Bugün bir kez daha tescillendi. Vali ve Emniyet Müdürü milletvekillerinin telefonlarını açsın, cevap versin!” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası