Ege Postası
Geri

CHP’li Atila’dan özgürlük vurgusu

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünden duydukları üzüntüyü ifade eden CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, “İktidarın baskısı karşısında, özgürlük mücadelemiz devam edecek. Biz, her şeyden önce insanız ve insanca yaşamak bu toplumun her ferdinin hakkı. Berkin’in ölümü hepimizin gönlünü yaraladı” diye konuştu.
CHP’li Atila’dan özgürlük vurgusu
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan ve sabah saatlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümü, Türkiye çapında büyük üzüntü yarattı.
Seçim çalışmaları kapsamında Bornova’daki yurttaşlarla bir araya gelen CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin iktidar ve devlet katında, hiçbir açıklamasının olamayacağını söyledi.

Türkiye’nin önündeki en büyük engelin, insan hayatına saygısız ve karşıt görüşlere tahamülsüz yönetim anlayışının olduğunu vurgulayan Atila, “İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarında polis şiddetine mağruz kalan Berkin Elvan kardeşimizi kaybettik. Üzüntülüyüz çünkü Berkin henüz 15 yaşındaydı; hayata ilişkin beklenti ve umutları vardı. Üzüntülüyüz çünkü ailesinin göz bebeği Berkin, 16 kiloya düşünceye kadar hastanede yaşam savaşı verdi. Üzüntülüyüz, çünkü Gezi Parkı’nda kendi halkına şiddet uygulayan iktidarın zulmünü bugün dahi bitmedi” diye konuştu.

İnsanın olmadığı yerde, hiçbir kurumdan bahsedilemeyeceğini açıklayan Atila, “Eğer ki devlet kendi yurttaşına şiddeti uygulamayı normal karşılarsa; gencecik yaşta hayatını kaybeden insanları umursamazsa o zaman siyaset yapmanın ne anlamı kalı? Devletin adil ve şefkatli olması gerektiğini unutan iktidar, masum canların hesabını nasıl verece? Yaşananlar göstermiştir ki, iktidar vicdanını kaybetmiş insanlığa olan saygısını yitirmiştir” dedi.
 
NE YÜZLE HİZMET GETİRECEKSİNİZ'
Yerel seçimlerde iktidar partisi adaylarının vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlatan Atila, “Demokrasi diyoruz, sandık diyoruz, dava diyoruz, halk diyoruz, oy diyoruz. İyi de arkadaş, senin bağlı olduğun iktidar partisi, daha düne kadar elinde coplarla şimdi oy istemeye gittiği vatandaşı dövdürüyordu. Yaşananların sorumlusu senin hizmet anlayışın değil m? Sen önce halkına saygı ve minnet duy, ondan sonra onlara belediyecilik hizmeti götür. Dayak atmayı marifet sayın bir zihniyet vatandaşa nasıl hizmet verece? Buna yüzleri var m? Bu yapılanları gönüller affetmez. Berkin Elvan’a Allahtan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz” ifadesinde bulundu.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası