Ege Postası
Geri

Selçuk Belediyesine 7 müfettişle denetleme

İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde CHP’nin seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı. Milletvekilleri ve partililerin katıldığı açılışa Selçuk’ta yaşayan partililer de ilgi gösterdi. CHP’li Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, belediyenin sürekli denetlemelerden geçtiğini söyleyerek “İçişleri Bakanı’nın çocuğu bir milyon doları götürürken ve sokakta gezerken, küçücük belediyede 7 tane müfettiş ile bize eziyet ederken ayıp etmiyor musunuz'” dedi.
Selçuk Belediyesine 7 müfettişle denetleme
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP Selçuk seçim bürosunun açılışına İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Milletvekili Musa Çam, Eski Milletvekili Sabri Ergül, CHP’li Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşarak partililere seslenen İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti’li Bakanların evlerinde bulunan paralarla ilgili olarak eleştirilerde bulundu. Gezi Parkı olaylarını hatırlatan Musa Çam, “Biz memleketi korumak adına katıldığımız tüm olaylarda cop yedik, biber gazı yada dayak yedik ama hiçbir zaman haram lokma yemedik yemeyeceğiz. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler belediye başkanlarının seçiminin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin oylanacağı bir seçim olacak. Türkiye siyasetinde hiçbir dönem ülkenin kaynaklarının bu kadar sömürüldüğü bir dönem yaşanmamıştır. Bu insanlardan hesap sormanın tarihi önümüzdeki 30 Mart’tır” dedi.

Musa Çam’ın ardından konuşma yapan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, “Burada emeklileri, 700 lira maaşla çile çeken insanları, köylüleri, tarımdan masrafını çıkaramayan çiftçilerimizi, işçimizi, taşeronda iş bulamayan aldığı ücretle geçinemeyen insanları, atanamayan öğretmenlerimizi konuşmak lazım. 12 yıldır otoban, raylar yaparak bu ülkeyi kalkındırdıklarını sandılar. İnsanlarımız zor geçiniyor. Ama bu iktidar mecliste ne emekliliği düşünüyor ne mazotun fiyatlarını düşünüyor ne de kadro ile atanamayanları düşünüyor. Tek düşündükleri savcıları nasıl görevden alabiliri? Yolsuzluğu nasıl örtbas edebiliri? Ülkemizin insanlarını düşünmüyorlar” dedi.

“ONLAR GİTMEDEN SİYASETİ BIRAKMAYACAĞIM”

CHP’li Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise, belediyenin sürekli olarak müfettişler tarafından denetlendiğini söyleyerek 2 müfettişle başlayan incelemelerin 7 müfettişle sürdürüldüğünü kaydetti. Müfettişlere rahat çalışmaları için başkan yardımcısının odasını ayırdıklarını kaydeden Ülgür, “Yeri geldi benim makam arabama binmek istediler. İş yapamaz olduk. İmar müdürümüz, avukat ve tüm müdürlerimizi çağırıp durdular. Çalışamaz olduk. Ben de ’Kurumumuzda 7 tane müfettiş olduğundan kurumumuz ile ilgili şikayetleri olanların kurumumuza başvurması rica olunur’ diye anons yaptırttım. Bana ’ayıp ediyorsun’ dediler. Asıl siz ayıp etmiyor musunu? İçişleri Bakanı’nın çocuğu bir milyon doları götürürken ve sokakta gezerken, küçücük belediyede 7 tane müfettiş ile bize eziyet ederken ayıp etmiyor musunuz'” diye konuştu.

Selçuk’a hastane yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Ülgür, hastanenin arsa bedelinin yaklaşık 2 milyar TL civarında olduğunu söyleyerek “Bakanlıkların paraları yoksa biz aramızda toplar yaparız. Selçukluyuz biz İzmirliyiz. Bunu da yaparız. İnsanlar işsizlikten yakınıyor. Sağda solda belediyeyi alsak ’size iş vereceğiz’ diyorlar. Peki bu belediyede çalışanlar Selçuklu değil m? Onları neden çıkartacaksı? SGK açıldı kimler işe alınd? Yeşilçimen’in aile bireyleri alınmadı m? PTT kimlerin elind? TEDAŞ’ın avukatlığı kimd? Bunların işi gücü Selçuk değil” dedi.

Konuşmasının sonunda belediyenin kent içindeki çalışmalarını fotoğraflarla gösteren Başkan Ülgür, soğuk hava depoları, üniversite, arazi yolları ve tarımsal üretim ile ilgili tüm hizmetleri anlattı. Başkan Ülgür, “Buradan bütün Selçuklulara söz veriyorum bu kentin bekçisiyiz bu kentin hizmetkarıyız, onlar gitmeden siyaseti bırakmayacağım” dedi. Ardından CHP’li belediye meclis üyesi adayları tanıtıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası