Ege Postası
Geri

Dalgıç Germiyanlılar ile buluştu

Yerel seçim çalışmalarını ara vermeksizin sürdüren CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Muhittin Dalgıç’ın son durağı Germiyan oldu. Germiyan merkez kıraarthanesinde yüzlerce vatandaş coşku dolu bir karşılama ile Muhittin Dalgıç’ı bağrına bastı.
Dalgıç Germiyanlılar ile buluştu
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Çoşkulu kalabalığa seslenen Muhittin Dalgıç Germiyan hakkındaki düşüncelerini ve yapacaklarını anlattı. Muhittin Dalgıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Buraya size kendinimi anlatmaya, tanıtmaya gelmedim. Bütün vatandaşlarımızın da beni tanıdığını biliyorum. Germiyan sık sık geldiğimiz bir köyümüzdü. Bütünşehir yasasından sonra artık ilçe merkezine bağlı bir mahallemiz oldu. Köyümüzün bu güne kadar birçok eksiğinin olduğunu biliyoruz. İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi grubunun ve özel idarenin buraya birçok yatırımlar yaptığını biliyoruz. Bu yerel seçimlerde gittiğim heryerde söylediğim birşey var. Bu mikrofonlarda alt yapı ile ilgili, yol yapımı, park yapımı, sahil düzenlemesi, çöp vb. Konulardan bahsetmeyeceğim. Bu konular yasalarla bizlere görev olarak yüklenen konulardır. Bunları zaten yapmak zorundayız.

Belediye başkanlığı yaptığım süreçte Germiyan’ı mücavir alan sınırımıza dahil edip mahalle statüsüne dönüştürmek için bir çalışmamız vardı. O zaman da bunları anlatıyordum.

DÜNYANIN 7 HARİKASI, ÇEŞME’NİN 9 HARİKASİ VAR
Dünyanın 7 Harikası, Çeşme’nin 9 Harikası var. Çeşme 9 bölgeden oluşuyorur. Bu 9 bölgemizin her birini kendi içinde markasını yaratıp, Çeşme’nin o büyük markası altında toplayıp Dünyada sözü edilen bir yarımada yaratmaya çalışacağız.  Germiyan; Çeşme’nin 9 Harikasından birisidir. Germiyan’ın coğrafyası, o geniş ovası, evlerinin tarihi değerleri, yöresel yemekleri ile nadide bölgelerimizden birisidir.   

Germiyan’ın tarihini mirasına sahip çıkıp, eski evlerini Alaçatı’da yaptığımızın aynısını yaparak koruma imar planları ile birlikte buradaki eskiyi koruyup, yeni imar planı ile birlikte bir bütün haline getirmek istiyoruz. Buradaki plansız yapının önüne geçmek, olanları da o plana uydurmak ve bütün bunları kucaklayarak bir kent kimliği kazandırmayı hedefliyoruz. Tabii bunu uygulamaya başlarken modern bir yapı oluşturmak değil, eski dokuyu koruyarak planlı bir şekile sokmak istiyoruz.

TAŞ OCAĞI MÜCADELENİZDE YANINIZDA OLACAĞIM!
Germiyan denize yakın bir yer. Sınırıımız deniz ile buluşuyor. Burada yaşayanların yararlanacağı düzenlemeleri acilen devreye sokacağız. Taş ocağı en büyük sorunlarımızdan birisiydi. Yasal izinlerle bu işler yapılıyor fakat makro planlarda uygun alanların belirlenerek taş ocağı için  yer planlamamız gerekir. Vereceğiniz mücadelelerde her zaman yanınızda olacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın!

KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ BİR DÜZEN KURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Ulu önderimizin kadına verdiği değeri kendi kadromuzda da olabildiğince yansıtmaya çalıştık. Meclis üyelerimizin içinde 5 kadın adayımız var. Özellikle kadınlarımız sizlere sesleniyorum: Temsil gücünüzün artması içinkadın adaylarımıza  sahip çıkın! Kadın elinin değdiği bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Şeffaklık, dürüstlük, duyarlılık anlamında…
 
GERMIYAN İLE İLGİLİ KARARLARI BU KAHVEHANEDE BİRLİKTE VERECEĞİZ
Tüm kariyerim boyunca dokunan, dokunulan bir belediye başkanı oldum. Bundan sonra da bu devam edecek. Bütün sorunlarınızı yine bu kahvehanede dinleyeceğim. Burada konuşacağız. Mahallemiz için bir karar verilmesi gerekiyorsa, verilecek kararları burada hep birlikte vereceğiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın Kabul etmediği hiçbir konuyu gündeme dahi almayacağız! Kararlarımızı burada oturup hep birlikte tartışacağız.
 
GERMİYAN EKMEĞİNİ DÜNYA TANIYACAK!
Germiyan ekmeğini bölgemizde bilmeyen yok. Yıllarca satışı engellendi, pazara girdi-çıktı. İl sağlık müdürlüğü hijyen değil dedi uygun görmedi vs. Ben 50  yıldır o ekmekten yerim daha hiçbirşey olmadı bana!

Bölgemize has Hurma zeytinimiz var. Zeytinyağımız ona keza. Bunlar bizim markalarımız. Gelin bu ürünlerimizi dünyaya tanıtalım! Germiyan’da bir festival yapalım. Germiyan kültürünü, mutfağını, geleneğini ürünlerini Dünya görsün! Gurmeliği burda tatsınlar, Gastronominin ne olduğunu bir de burda görsünler! Çok zoe değil arkadaşlar 1 Nisan’dan sonra bu işe başlarsak bütün bunları yapabiliriz!” dedi.

            

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası