Ege Postası
Geri

Bayındır'da 'enişte' sancısı!

2009’da CHP’nin parti içi kırılmalar nedeniyle Tire ile birlikte kazanamadığı iki ilçeden biri olan Bayındır’da ‘enişte’ sancısı yaşanıyor. Küskünlerin olduğu ve istifaların yaşandığı Bayındır’da CHP’nin 2009 yılında ANAP’tan transfer edip aday gösterdiği Alaattin Çapuk’un, eniştesi CHP Bayındır Belediye Başkan adayı Ufuk Sesli’nin seçim çalışmalarında boy göstermesi parti içinde huzursuzluğu arttırdı.
Bayındır'da 'enişte' sancısı!
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI HABER SERVİSİ - Yerel seçimler için İzmir’de 30’da 30 hedefi koyan CHP’de seçim sonucu merakla beklenen ilçelerin başında Bayındır geliyor. 2009’da CHP’nin  parti içi kırılmalar nedeniyle Tire ile birlikte kazanamadığı iki ilçeden biri olan Bayındır’da ‘enişte’ sancısı yaşanıyor. CHP’nin  2009’da ANAP’tan transfer edip aday gösterdiği Alaattin Çapuk’un,  eniştesi  Bayındır  CHP Belediye Başkan adayı Ufuk Sesli’nin seçim çalışmalarında boy göstermesinin partililerde huzursuzluk yarattığı öne sürüldü. 2009 yerel seçimlerinde ‘halkta karşılığı olmaması ve örgüte uzak olması’ nedeniyle bir çok partili  Çapuk’u veto etmişti. AK Parti Bayındır’da 4 bin 540 oyla seçim kazanırken, CHP 4 bin 526 oyla ikinci parti olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kcaoğlu ise  10 bin oy almıştı.

2009 yerel seçimlerinde aday doğrultusunda yaşanan örgüt içi kırılma nedeniyle CHP’nin seçim kaybettiği iki ilçeden biri olan Bayındır’da parti benzer bir senaryoyla karşı karşıya.

TOTUK ÇEKİLDİ!
 İzmir’de uzun süre Vali vekili görevinde bulunan Ardahan Totuk, CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde Bayındır Belediye Başkan adayı oldu.Totuk geçirdiği kaza sonrası çapraz yan bağlarının kopması nedeniyle adaylıktan çekildi. Aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Hüseyin Tamer Yanık ve ilçede uzun süre doktorluk yapan Ufuk Sesli’nin isimleri ön plana çıktı. Bayındır’da belediye başkanlığı yapan ANAP’lı Alattin Çapuk’un 2009 yerel seçimlerinde CHP’den aday gösterilmesi için genel merkeze rest çeken  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Çapuk’un  kardeşi(Nuray Sesli) ile evli olan Sesli için de ‘olmazsa olmaz’ dedi. PM 'den Sesli CHP’nin Bayındır adayı olarak çıktı.
 
YANIK KÜSTÜ, İSTİFALAR YAŞANDI, ÇETİN TEPKİLİ
Uzun süre ilçe başkanlığı görevini yürüten Yanık’ın aday gösterilmemesi parti içinde kırılmalara neden oldu. Yanık’la birlikte hareket eden bir çok isim partiden koptu.İlçe kadın kollarında görev yapan 4 yönetici belediye başkan adayı belirlenmesinde haksızlık ve adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde istifa etti. 

SESLİ’YLE YAN YANA!
2009’da örgütün büyük bölümünden veto yiyen Çapuk’un, eniştesi Sesli’nin saha çalışmalarında boy göstermesi huzursuzluğu arttırdı. Parti içinde  “ halkta ve örgütte karşılığı olmayan Çapuk’un Sesli’yle birlikte dolaşması doğru değil.Partiye zarar veriyor.  Vatandaş zaten Çapuk’u istemiyor. Partililerde Çapuk’u gördükçe uzak duruyor. Böyle giderse seçimi kaybederiz” endişesinin yaşandığı öne sürüldü.


2009 yerel seçimlerinde ilçe başkanlığından istifa edip ve en şanslı aday olarak lanse edilen Şenay Çetinbaş, Ege Postası’na geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “ ANAP’ta uzun yıllar siyaset yapıp partimize hiçbir adım atmayan bir ismin (Çapuk) aday gösterilmesi yanlıştı. Sadece belediye başkanlığını istiyordu. Belediye başkanı olarak hizmetleri eleştiriliyordu. Örgüt içinde talep görmeyen biriyle seçim kazanılması zaten imkansızdı”  açıklamasında bulunmuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası