Ege Postası
Geri

Bakan Elvan CHP’yi eleştirdi

Konak Tüneli Yeşildere Köprülü Kavşağı açılış töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, CHP’li yerel yönetimleri isim vermeden eleştirerek, “Bugünkü yerel yönetimler İzmir’i idare edemeyen yöneticiler, İzmir’i modern, çağdaş kent yapma anlayışından çıkarmış, İzmir’i gecekondu şehri yapmıştır. Bundan utanmalısınız. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin, İzmir’i seviyorsanız, kentin, şahlanmasını istiyorsunuz hepiniz Binali yıldırım demelisiniz.
Bakan Elvan CHP’yi eleştirdi
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Konak Tüneli Yeşildere Köprülü Kavşağının aşılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.



İZMİR’İN FELÇ OLMUŞ TRAFİĞİNİ RAHATLATTIK
Törende konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, dünya şehri İzmir’e güzel bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İzmir’in ilk demiryollarının yapıldığı şehir olduğunu hatırlatan Yıldırım, “1856’da İzmir-Aydın demiryolunun yapımı ile Anadolu topraklarında demiryolu gerçekleşti. Ama İzmir daha sonra 100 yıl ihmal edildi. Demiryollarına hiç el atılmadı. 2002’de AK Parti iktidarında demiryolları tekrar devlet politikası haline getirildi, mevcut demiryolu ağının yüzde 65’i yenilendi. İzmir’in demiryolları yeniden yapıldı. Türkiye’nin ilk yerli tren setleri Sakarya’da imal edildi, Ödemiş-Tire hattında sefere girdi. Eskiden 4 saat olan seyahat süresi 2 saatin altına indi. 4 sefer yapılırken buralara 14 sefer yapılır hale geldi. Eskiden denizler de İzmir’e kapalıydı. 2002’de geldik ucuz yakıt teşviği verdik ama bu yerel yönetimler sırtını denize döndüğü için Körfezdeki deniz taşımacılığını geliştiremediler. Denizden taşımacılık toplam taşımacılığın  binde 25 oranında. Bu kadar güzel bir körfez var ancak su yolunda taşımacılık yok. İzmir karayoluna da kapalıydı. 11 yıl önce İzmir çevre yolu yoktu. 11 yıl içerisinde 4 tünel, viyadüklerle donatılmış yollar, Çiğli’den Balçova’ya kadar 55 kilometre çevre yolunu açtık, İzmir’in adeta felç olmuş şehir içi trafiğini rahatlattık” dedi.  

DESTEK VERİLİRSE GEREKENİ YAPARIZ
Çeşme’den gelen trafiğin şehir içine girdiğini ve trafiği felç ettiğini belirten, Yıldırım şunları söyledi:
“Şehrin kalbi egzoz gazları ile yaşanmaz hale geldi. Her biri 1675 metre olan iki tünelin şuanda bin metresi tamamlandı. Bu yıl içerisinde inşallah bu tüneller tamamlanıp bu kavşağa bağlanacak. Buradan Körfezin ister kuzeyine ister Aydın tarafında ister Ankara istikametine gidin, trafik rahatlıkla sağlanmış olacak. 10 yıl önce İzmir’in iletişim kanalları da kapalıydı. İzmir’de internet yoktu. Bugün İzmir’de 1.5 milyondan fazla internet kullanıcısı var. İzmir’i Afrika seviyesinden aldık iletişimde Avrupa’nın 5 ülkesi arasına soktuk. İzmir bu projeyle artık kent içi trafiği rahatlayacağı ve buradan devam edecek bağlantı ile inşallah 30 Mart’ta İzmir’de değerli hemşerilerimizin duası ve desteği ile bize yetki verilirse, gerekeni yaparız”
Yıldırım, Bakan Elvan’dan köprülü kavşağın isminin Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilmesini istedi.



3 KM METRO HATTINI TAMAMLAYAMAYANLAR 300 KM METRO HATTI YAPACAKLARINI SÖYLÜYOR. BUNA KİM İNANANIR'
Yıldırım, isim vermeden CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirerek, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir’in tıkanmış damarlarını açmak İzmir’in 10 yılda kaybettiği değerlerin tekrardan kazandırmak, İzmir’in yeniden marka şehir haline getirmek için hep beraber yola çıktık. Bu yolda emin adımlarla birlikte çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Sonuna İzmir’in kazanacağına inanıyoruz. Bu görüntü (gecekondular) İzmir’in layık olduğu bir görüntü değil. Bu İzmir’in kaderi hiç değil. Bu olsa olsa İzmir’e hizmet etmeyen, İzmir’i geri bırakan yerel yöneticilerin sorumluluğudur. Onlar da bizim hizmetimizden yararlanacak, onlarında bu hizmetlere ihtiyacı var. 3 kilometrelik metroyu 10 yılda yapamadılar, şimdi diyorlar, ‘300 kilometre metro yapacağız’ Buna kim inanı? Peşin metroyu gördünüz gevrek gevrek gülüyorsunuz (kalabalığa söylüyor). Vaat ederler ondan sonra vaatlerini unuturlar.
Bugün yine bol keseden atma günü. Bunlar geçmiş dönemlerde de bir elinize güneşi bir elinize ayı vereceklerini vaad ettiler. Mazotu 1 lira vereceklerini söylediler fakat millet bunlara kanmadı çünkü bunların sicili bozuk. Geçmiş dönemlerde dedikleri hiçbir şeyi yapmadıkları için İzmir’li artık bunların doğru söylediğine bile inanmıyor. Hiç merak etmeyin, İzmir tekrar Akdeniz’in incisi olmaya layıktır. Hayat İzmir 1414 projeyle Türkiye’nin Akdeniz’in incisi marka şehir yapmaya kararlıyız. Bunun için hazırlıklarımızı tamamladık. İzmir Türkiye’ye lazım. İlklerin şehri…istiklal mücadelesinin başladığı şehir. Mücadelemizin zaferle noktalandığı İzmir, fuarcılığın başkenti olmuş İzmir, ilklerin şehri İzmir’i kimse bu duruma layık göremez. Bu İzmir’in kaderi değil, İzmir tekrar anlı, şanlı günlerine getirmeye İzmirliler olarak hazır mısınız'”



PROJELERİ ANLATTI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ise konuşmasında CHP’li yerel yönetimleri eleştirdi. Elvan, “İzmir’in çılgın projesi olarak adlandıran tünellerin, bu projenin hayalden öteye geçemeyeceğini söyleyenler vardı. Ancak mevcut yerel yönetim tarafından 2005’te başlayan 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyalr metro hattı aradan geçen 10 yıl süreye rağmen kaplumbağa hızıyla bile ilerlemiyor. Konak, Buca, Karabağlar istikametinde trafik akışı ve Yeşildere köprülü kavşağı projesine yeni bir dönem başlatıyoruz. Bu önemli projenin Yeşildere ayağını tamamladık. Yeşildere köprülü kavşağı için 95 milyon lira harcandı. 2014 yılı sonuna kadar tünelleri tamamlamayı hedefliyoruz.
Konak Tüneli, yeşildere kavşağı gibi nice dev projeler hükümetimiz tarafından, Yıldırım’ın önderliğinden gerçekleştirildi. Çok sayıda dev projeye imza atıldı. İzmir’i ilgilendiren önemli projelerden bir tanesi İzmir-İstanbul projesidir. Bu proje kapsamında gerçekleştirilen İzmit Köprü Geçişi projesi hızla devam ediyor. Körfez geçiş sayesinde 8-10 saatlik ulaşım süresi 3.5 saate inecek. Karayolu 1.20 dakika, feribotla 60 dakika süren körfez geçişi 6 dakikada sağlanacak. 2015 yılı sonu itibariyle İstanbul ilk olarak Bursa’ya, 2017’de İstanbul-İzmir’e otoyolla bağlamış olacağız. İzmir-Manisa arasanda 15 dakika düşürecek Sabuncubeli tünelinde sol tüpte 745, sağ tüpte731 metreye ulaşıldı. İzmir körfezi geçiş projesinin uygulama projesini 2014 yılı sonunda bitiriyoruz” dedi.

BUNDAN UTANMALISINIZ
Yıldırım’ın bakanlığı döneminde değişim ve dönüşüm projelerinin altına imza attığını anlatan Bakan Elvan,Binali Yıldırım bakanımız İzmir için büyük bir şans. İzmirliler bu anlamda oldukça şanslı. İzmir’in geçmişten gelen bir talihsizliği var. Ak belediyecilik anlayışı ile İzmirliler buluşamadı. İzmir’in geçmişine şöyle bakalım. Osmanlı döneminde, Cumhuriyetin ilk yıllarında, İzmir en önemli illerinden bir tanesidir. Türkiye’nin o dönemlerde en büyük ticaret merkezi. Bu nedenledir Atatürk ilk iktisat kongresini burada yapmıştır. Çünkü Türkiye’nin kalkınmasının İzmir’den başlayacağına inanmıştır. Ama bugünkü yerel yönetimler, İzmir’i idare edemeyen yöneticiler, İzmir’i modern çağdaş kent yapma anlayışından çıkarmış, İzmir’i gecekondu şehri yapmıştır. Bundan utanmalısınız. Hiçbir siyasi parti gözetmeksiniz İzmir’i seviyorsanız, kalkınmasını istiyorsanız, kentin şahlanmasını istiyorsunuz, hepiniz Binali Yıldırım demelisiniz.
İzmir’in tek kurtuluş o’dur. İzmir Binali Yıldırım bakanımızla bütünleşmeli. Kendisi 1414 projeden bahsetti. Bakanımız neyin sözünü verdiyse tüm Türkiye genelinde her birini teker teter gerçekleştirmiştir. 1414 projeyi de gerçekleştirecektir” dedi.

SÖZ VERDİ
Bakan Elvan, Konak Tünelleri Köprülü Kavşağı isminin Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirileceğinin sözünü verdi.

ÜZÜNTÜ DUYDUM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gezi Parkı eylemleri sırasında bakkala ekmek almak için giderken başına atılan gaz fişeği nedeniyle aylardır kaldığı komadan çıkamayarak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
 
TEKKERRÜR ETMESİN
Elvan, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nde gazetecilerin Berkin Elvan ile ilgili sorularını yanıtladı. Elvan, “Çok üzüldük gerçekten. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz tabii bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Son derece üzücü bir hadise. Allah mekanı cennet eylesin” dedi.

GELİŞME KAYDETTİK
Bakan Elvan, bir gazetecinin Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinin ardından çeşitli yerlerde protesto gösterileri yapıldığını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:
“Bunlar doğru şeyler değil. Elbette orada olay anında cerayan etmiş bir hadise. Ama bunu sağ duyu içerisinde karşılamalıyız. Elbette üzücü bir hadise ama bunu illegal bir takım gösterilerle, vatandaşlarımızı rahatsız eden geçmişte de yaşadık Gezi olaylarında işte araçları tahrip ederek, camları kırarak bunlar demokrasinin yol ve yöntemleri değil. Bunlardan artık Türkiye’nin sıyrılması gerekiyor. Türkiye’nin gerçek anlamda o kafa yapımızda demokratik ülke yapısı neyse onun insanların kafasında oluşması lazım artık. Biz çok önemli bir demokratikleşme alanında gelişme kaydettik. Dolayısıyla bunun yol ve yöntemi de yasalar çerçevesinde ne yapılacaksa yasalar çerçevesinde yapılmalı. Elbette üzücü bir hadise. Allah rahmet eylesin diyoruz.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası