Ege Postası
Geri

“AVM, çocuklarımızın canından daha mı değerli'”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’de iktidarların geçmişte 68 ve 78 kuşağını dinlemeyerek yaptığı hatayı bugün de Gezi Eylemleri’nde tekrarladığını belirterek, “Gezi Parkı’na AVM yapılması çocuklarımızın canından daha mı değerliydi” diye sordu. Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın otobüslerde 120 dakika vaadini eleştirdi, seçim bütçesi için de "Ahlaklı doğdum, ahlaklı öleceğim" dedi.
“AVM, çocuklarımızın canından daha mı değerli'”
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2014 Salı 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - zmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet halk Partisi Büyükşehir Adayı Aziz Kocaoğlu, Kanal 35 Televizyonu’nda canlı yayınlanan Farklı Yorum programında gazeteciler Halit Tunç, Ertan Sayın, Vahap Dabakan ve Hanzade Ünüz’ün sorularını yanıtladı, 2014-2019 dönemine ilişkin projelerini ve stratejilerini anlattı. Haziran ayından bu ana Türkiye’yi Türkiye’yi etkileyen Gezi Direnişi’ne de değinen Başkan Kocaoğlu,  “Gezi parkında ne vard? Hiçbir şey yoktu. Başbakan gidip ‘ne istiyorsunuz’ diye soracaktı. Bunu yapmadı. Oraya bir AVM yapılması, çocuklarımızın canından, gözünden daha mı önemliyd? Orada Gezi Parkı’nda direnen insanlar yüksek tahsilli, yurtdışında okumuş, 2-3 lisan bilen, bir kısmı üst düzey yönetici, bir kısmı yarın üst düzey yönetici olacak, ülkeyi emanet edeceğimiz kuşak” diye konuştu.

''46 YILLIK EVİNDE TURLADI''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye’nin geçmişte aynı hataları tekrarladığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Türkiye 68’de aynı hatayı yaptı, gençleri birbirine düşürdü, biçti. Bugün yaşı 65-66 olan kuşağı bitirdi. Dünyada bütün gelişmiş ülkeler genç kuşaklarını dinledi. Bugün onların ülkelerini 68 kuşağında öğrenci lideri olanlar yönetiyor. Ama bizim ülkemizde hapishanede, ama idam sehpasında, ama yurtdışında, kamu görevinden yasaklı olarak törpülendiler. 78’e geldik. 68’de genciyle barışamayan, onun enerjisini doğru yere kanalize edemeyen yönetim, bir de 78 gibi gençlerin daha büyük katliamına neden oldu. Lider olacak çocukların da hepsi hapishanelerde, idam sehpalarında, yurtdışında çürüdü. Şimdi Gezi’de de barışamadık. Siyasilerimiz ders almamış o pırıl pırıl gençlere şiddet uygulandı. Onlar hiçbir yere saldırmadı. Sadece dinlenmek istediler, sadece “bizim yaşantımıza karışmayın” dediler.”
 
120 dakikayı hangi kentte uyguladınız'
Programda yeni döneme ilişkin projelerinden de bahseden Başkan Kocaoğlu, ulaşım projelerine büyük ağırlık vereceklerini belirterek, “10 senede 11 kilometreyi 130 kilometreye ekonomik durumu sıkışıkken çıkartmış bir belediye, şu anda yatırım yapma kapasitesi çok yüksekken 5 sene içinde 302 km. hedefine ulaşacaktır” dedi.
AKP adayının toplu ulaşımda aktarma süresini 120 dakikaya çıkarma vaadini de eleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:

“Öyle bir söylem geliştirmiş adaylardan bir tanesi. Onu söyleyen adayın büyük kentlerin çoğunda kendi partisinin belediye başkanları var. Biz bunu 6 – 7 yıldır gerçekleştiriyoruz. 6-7 senedir o partinin belediye başkanlarından hiçbiri İzmir’deki uygulamayı görmemiş, 10 – 15 dakika olsun yapmaya kalkmamış. Şimdi ‘ne verirsen, şu kadar fazla vereceğim’ mantığıyla ‘120 dakikaya çıkartacağım’ demenin ne kadar tutarlı olduğu konusunda takdiri İzmirli hemşehrilerime bırakıyorum.”
 
Kültür-sanat kurumlarına sahip çıkacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, kente Ahmed Adnan Saygun gibi önemli bir sanat merkezi kazandırdıklarını, önümüzdeki dönemde Karrşıyaka’daki opera binasını yapacaklarını, Kültürpark’ta fuar hollerinde kurulacak kongre merkezinin ana salonunun da gösteri merkezi olarak planladıklarını söyledi. Devlet bünyesindeki sanat kurumlarının kapatılması yönündeki girişimlere de değinen Başkan Kocaoğlu, “Merkezi hükümet bu tür kültür sanat faaliyetlerini daraltmak için projeler üretiyor m? Eleman almıyor, tasfiye etmeye çalışıyor. Biz de bunun yerine, ‘kültür sanatsız yaşanmaz, kültür sanatsız gelişme olmaz’ düşüncesinden hareketle filarmoni orkestrasını, şehir tiyatrosunu, eğer kapatılırsa opera ve baleyi ve devlet senfoniyi yaşama geçireceğiz. Bu kurumlara sahip çıkacağız.”
 
Ahlaklı doğdum, ahlaklı öleceğim
AKP adayının seçim çalışmalarında belediye imkanlarının kullanıldığı yönündeki iddialarını ise sert bir dille yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Ben ahlaklı doğdum, ahlaklı öleceğim. Beni kimse kendisiyle ve başkalarıyla karıştırmasın” dedi. Kampanya bütçelerinin son derece sınırlı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parti içinde imece usulüyle para toplanarak kaynak yaratıldığını söyledi.
Belediye olanaklarını seçim çalışmalarında kullanmadıklarının ve kullanmayacaklarını dile getiren Başkanr Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Kişiliğimizin buna müsait olmadığını, ayrı bir karakter yapısına sahip olduğumuzu operasyondan önce sadece İzmirliler biliyordu. Geldi bize Adliye'de 50 bin kişi sahip çıktı. Türkiye de, dünya da, Avrupa Birliği de öğrendi. Bizim kalkıp da seçim harcamalarını belediyeden yapmak gibi bir ahlaksızlığa tenezzül etmeyeceğimizi dünya alem öğrendi. Biz ahlaklı doğduk. Ahlaklı anne bana çocuğuyuz ve ahlaklı öleceğiz. Çocuklarımızı da öyle yetiştirdik. İki tane oğlum var benim. Bir tane de hekim eşim var, hiçbir yerde böyle bir dedikodu da, bilmem nerde gördünüz mü' Her şeyi karıştırabilirsiniz birbirine, siyaseten de suçlayabilirsiniz, ama beni kimse başkasıyla ve kendisiyle karıştıramaz. Bu işi namusumla, şerefimle, bu millete hizmet için yapıyorum. Namusumla şerefimle onurlu bir görev yapıyorum. Bu onur bana da yedi ceddime de yeter. Bu görevi yaparken benim parayla pulla işim olmaz. Ben bu belediye koltuğuna oturduğumda vergi rekortmeniydim, şu anda benim adım yok. Helal olsun. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 10 sene yapmış onurlu bir görev yapmış insanım. Beni kimse ne kendisiyle ne de başkasıyla karıştırmasın”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası