Aslan:İzmir’de 30 tane Dikmen Vadisi kurarım
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşümde iddialı konuştu. Ankara’nın prestij bölgesi Dikmen Vadisi’ni örnek gösteren Aslan, “ Başkent’in bir tek Dikmen Vadisi var oysa fırsat versinler ben İzmir’de en az 30 Dikmen Vadisi kurayım. Hem o yöre sakinleri, hem yatırımcısı hem de İzmir ihya olsun.” dedi.
İZMİR -Kentsel dönüşümün öncü kuruluşu Ege-Koop, İzmir’de model bir dönüşüm uygulaması gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürürken Genel Başkan Hüseyin Aslan, iddialı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Semtlerde mahalle muhtarlarını bir araya getirerek, onlara kentsel dönüşüm süreci hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapan Aslan, İzmir’de sadece ilk etapta birkaç tane Dikmen Vadisi Projesi oluşturabileceğini söyledi.
“30 TANE DİKMEN VADİSİ KURARIM…”
Ankara’da Murat Karayalçın döneminde uygulanan projenin mükemmel bir kentsel dönüşüm uygulaması olduğuna, bir zamanlar 50-60 bin lira değerinde, her türlü insanca yaşam imkanından uzak konutların yeraldığı Dikmen’de artık tek bir daire fiyatının milyon dolarları bulduğuna dikkati çeken Aslan, “ Türkiye'de uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin başlangıcı kabul edilen Dikmen Vadisi Projesi ile gecekondulardan oluşan bölge, yeşili bol, sosyal donatıları fazla modern ve çağdaş bir yaşam alanına dönüştü. Sosyal donatıları ve rekreasyon alanlarıyla Başkentin göz bebeği haline geldi. Sonuçta Başkent’in bir tek Dikmen Vadisi var. Oysa İzmir gibi mükemmel bir konuma ve coğrafyaya sahip kentte inanın en az 30 tane Dikmen Vadisi kurarım. Narlıdere’de, Balçova’da, Karşıyaka’da, Bornova’da, Bayraklı’da, Karabağlar’da. İzmir’de her şey var. O bölgede yaşayan yurttaşlardan yatırımcısına, İzmir’e kadar herkes ihya olur. Yeter ki önümüze engel çıkarılmasın. Yeter ki fırsat verilsin.” dedi. ,
“YA VATANDAŞLA YA DA HİÇ…”
Dikmen Vadisi Projesi’nin gerçekleştirilmesi aşamasında en önemli olgunun o bölgedeki halkın karar verme sürecine dahil edilmesi olduğunu kaydeden Ege-Koop Genel Başkanı, “ Bunun dışında bir dönüşüm uygulaması sözkonusu olamaz. İçinde halkın yani dönüşümü gerçekleştireceğiniz bölgedeki insanların temsilcilerinin yeralmadığı, ortak aklın işletilmediği hiçbir oluşum başarılı olamaz. Halkı ikna etmek, ona güven vermek zorundasınız. Geçmiş dönemlerde son derece başarısız dönüşüm uygulamaları da oldu. Aslında yapılan iş açısından başarısız diyemiyorsunuz ancak sürecin içerisinde yurttaş yoksa, o hiçe sayılıyorsa siz istediğiniz kadar kendinizi başarılı sayın çok bir anlamı yoktur. Kentsel dönüşüm bütüncül bir anlayışın sonucunda gerçekleşebilir.” diye konuştu.