Ege Postası
Geri

Bahçeli: Türk milleti tektir, Türk bayrağı tektir, Türkçe tek dildir

Çözüm sürecine tepkisini miting zinciriyle gösteren MHP'nin Bursa'nın ardından ikinci durağı İzmir'di. Alsancak Gündoğdu Meydanı'nı dolduran binlerce İzmirliye seslenen MHP lideri Bahçeli 'Ne mutlu Türküm' diyene sözleriyle bitirdi. Bahçeli'nni hedefinde 63 kişilik Akil insanlar grubu ve iktidar partisi vardı
Bahçeli: Türk milleti tektir, Türk bayrağı tektir, Türkçe tek dildir
Haberler / İzmir
20 Nisan 2013 Cumartesi 16:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


EGE POSTASI-
Bursa mitinginde 'Vur de vuralım' sloganına 'onun da zamanı gelecek' cevabıyla iktidarın tepkisini toplayan MHP lideri Devlet Bahçeli İzmir'de ellerinde Türk bayraklarıyla miting alanına gelen binlerce İzmirli'ye seslendi.

MHP, İmralı ile yürütülen çözüm sürecine karşı düzenlediği ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitinglerinin ikincisini bugün İzmir’de yapıldı.

Bursa’daki ‘Kuruluş’ mitinginden sonra bugün İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda saat 15.45’te başlayan ‘Bayrak’ mitinginde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümeti ve çözüm sürecini 7 bölgede anlatmak için oluşturulan 63 kişilik Akil İnsanlar Heyetlerini hedef aldı. 



Hükümetin ‘çözüm süreci’ dediğinin ‘ülkenin bölünme ve çözülme süreci’ olduğu görüşünü savunan Bahçeli, ellerinde ay- yıldızlı bayraklarla Gündoğdu Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’la el ele bu süreci başlattığını söyledi. 

Türk milletini böldürmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın partisine yönelik saldırılarına ve kendilerini ‘milliyetçi olmamakla’ suçlamasına sert yanıt verdi. Devlet Bahçeli, “Yahudi cesaret ödülü alman seni Yahudi yapmamıştır. Akdamar Kilisesi’ni onarman seni Ermeni yapmamıştır. Sümela Manastırı’nda ayin yaptırman seni Ortodoks yapmamıştır. Orhun Anıtları’na ve Tonyukuk’a gitmen de seni Türk ve milliyetçi yapmayacaktır” dedi.



 İşte Devlet Bahçeli'nin İzmir Bayrak mitingi konuşmasından satır başları...
- 23 Mart 2013 tarihinde Bursa'da yaptığımı Kuruluş mitinginden sonra şimdi de sizlerin huzurundayız. Böylesi bir sevgi sağanağını bizlere yaşattığı için Allah'a şükrediyorum. 1919 Samsun'daki erdem, Erzurum kongresindeki şuur, Sivas kongresindeki azim aynıyla aramızdadır.
- Vatan bayrak millet tutkunları hoş geldiniz. İzmirli kardeşlerim ve tüm dava arkadaşlarım sefalar getirdiniz. Bayrak İzmir'den doğruluyor, İzmir'de bayrak desten yazıyor. Bayrak Ege'nin semalarında parlıyor. Bayraklar nered? Milliyetçi vatanseverler nered? Dosta güvenmeyen kutlu yürekler nered? Türk milleti Türkiye nerede'
- Bugün Türkiye İzmir'den ses vermektedir. Birlikte yaşama ülkümüz daha da perçinleniyor. Bugün Gündoğdu Meydanı'nda gün doğuyor güneş açıyor. Bugün Alsancak kırmızı ile beyazın düğününe ev sahipliği yapıyor. Türk milletine yol ve destek veriyor.
- İzmir'in dağlarında çiçekler boy veriyor. Cesaret dolu milli vicdanlar meydan okuyor, zalimlere mesaj veriyor. Bayraklar dalgalanıyor, vatan yükseliyor. İzmir bugün bir başka bakıyor. İzmir şimdi bir başka güzellik saçıyor. Çok yaşa İzmir çok yaşa İzmirli kardeşim bin yaşa Türkiye.



- Sana selam vermeden her canlıyı hasım bildik. Seni çiğnemeye kalkışan her bedbahta kin duyduk. Sen İslam'ın sancağı oldun. Yokluğunla deliye çevirdin. Bil ki bayrağım seninle doğduk, seninle soluklandık ve seninle öleceğiz.
- Seni değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışan AKP takviyeli bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye çalışan haçlıları şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçiren kalleşlere izin vermeyeceğiz. Çünkü bayrak bağımsızlığımızın şerefimizin sembolüdür. Ay yıldızlı al bayrak Türk milletinin eksilmeyecek milli servetidir.



- Bayrağı korumak her birimizin vazifesidir. Bir vatana sahipsek bu şüphesiz binlerce yıllık alın terinin sonucudur. Kuruluşumuzdan kurtuluşumuza geçen asırlar boyunca kilim gibi kardeşliğimizi dokuduk. Zor anlarda sırt sırta verdik. Aynı kader gemisinde yüzdük, birbirimizin can yoldaşı olmayı başardık.
- Kökenimiz ne olursa olsun Türk milletinin eşit ve saygın birer ferdi olmayı diledik. Ne 36'ya bölündük ne etnik tahriklere kapıldık. Ne komşumuzun kökünü araştırdık ne de iş yaparken yuva kurarken bunun hesabını yaptık.
- Türk milleti böyle oluştu. Çökertilmeye çalışan T.C. böyle hayat buldu. Bizi ayırmaya ve yok etmeye kim niyetlenmişse bunlara kapımızı ve gönlümüzü kapattık. Bir şanımız ve bir kimliğimiz varsa, bir kültürümüz bir dilimiz mevutsa bunun ana kaynağı mazideki fedakarlıklardır.
- (İzmir'deki kalabalık da 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganları attı) BOP eş başkanı bu sese kulak vermelidir. Bu milli çığlığı duymalı, korkmalı ve ayağını denk aklını başına almalıdır. İşbirlikçi hainler yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir. Çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahlaksızlar bu sesten kendilerine düşen payı çıkarmalıdır.



O PANKARTLAR TOPLATILDI

Devlet Bahçeli’nin Gündoğdu Meydanı’nda ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitingleri çerçevesinde yapılacak olan miting öncesi Karşıyaka ilçe teşkilatının hazırladığı bazı pankartlar teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin tarafından toplatıldı. Kurtuluş Savaşı’nın İzmir’deki simge isimlerinden Hasan Tahsin’e gönderme yaparak açılan, ‘İlk kurşun yine namluda’, ‘Hasan Tahsinler hazır’, Vur de vuralım, öl de ölelim’ pankartları yanlış anlamalara neden olmamak amacıyla toplatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası