Ege Postası
Geri

Aslan: Türkiye’nin belediyecilik anlayışını İzmir’de değiştireceğiz

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan, partisinin Karabağlar, Konak ve Bayraklı ilçe örgütlerini ziyaret etti. Üç ilçede de partililer ve vatandaşlar tarafınfan coşkuyla karşılanan Aslan, hem örgüt hem de kentsel dayanışma vurgusu yaptı.
Aslan: Türkiye’nin belediyecilik anlayışını İzmir’de değiştireceğiz
Haberler / Yerel Politika
12 Aralık 2013 Perşembe 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aslan, “ Örgütümüzde müthiş bir dayanışma, kenetlenme var, heyecan ve istek var. İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının dışında bir seçenek görmüyorum. Biz sıradan bir siyasi oluşum değiliz. Cumhuriyet Halk Partili olmak Türkiye'nin kurucu unsuru olmaktır, Cumhuriyet Halk Partili olmak Atatürk ilke ve devrimlerinden yana olmaktır. Dayanışma ruhunu topyekun tesis etmektir. Bunu herkes görecek” dedi.


İktidarın Türkiye’yi, toplum tarafından asla kabul edilemeyecek bir kökten değişime sürüklediğini ifade eden Hüseyin Aslan, “Türkiye’nin, Türk halkının vazgeçilmezleri var. Atatürk ilke ve devrimleri, laiklik, demokrasi, çağdaşlık, bunların başında geliyor. Bugün ülkemizde yaşanan kaosun ana nedeni budur. ‘Vazgeçilmeyen’lerden vazgeçirilmeye çalışan büyük bir kitle, direniyor. İktidar da arzu ettiği Türkiye’yi kurmakta inatçı bir kararlılık içinde. Diğer bir deyişle Türkiye önemli bir yol ayrımına gelmiştir” dedi.

“CHP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUN”
CHP’nin Türkiye’nin kurucu unsuru olduğunun altını çizen ve her Cumhuriyet Halk Partilinin bundan gurur duyması gerektiğini kaydeden Aslan, “Bu gün Türkiye’deki siyasi değerlere, cumhuriyete, laikliğe, Atatürk ve devrimlerine sahip çıkmak ihtiyacı doğduysa, bu mücadelenin yükselen değeri CHP’dir, CHP’ye gönül vermiş kitlelerdir. Gerek parti örgütümüzün, gerekse vatandaşlarımızın gelinen yol ayrımını iyi değerlendirmesi, ülkede yaşanan kaosu hak ettiği kadar önemseyerek, yerel seçimlerde üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeleri dileğimdir. Cumhuriyet Halk Partisi sıradan, herhangi bir siyasi oluşum değildir. Bilinçli olmaktır, halkçı olmaktır, ülkesini sevmektir, insanına sahip çıkmaktır. Her şart ve dönemde Atatürk ilke ve devrimlerinden yana olmaktır” şeklinde konuştu.

“SANDIKLAR ÖNEMLİ”
Yapılacak yerel seçimlerin genel seçimler kadar önemli olduğunu vurgulayan Aslan, sandık görevlilerine de Mart ayında çok önemli ve hassas bir görev düştüğüne dikkat çekti. Aslan, “Her bir oyumuza sahip çıkmalıyız. Sandıklarımıza sahip çıkmalıyız. Oylarımızın takibini iyi yapmalıyız. Oylarımızın doğru yazılıp yazılmadığından emin olmalıyız. Bu görevin ne denli önemli olduğunu kavramalıyız” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI TESİS ETMEK İSTİYORUZ”
Hüseyin Aslan, İzmir’in yeni bir belediyecilik anlayışı ile Türkiye’ye de örnek olacağını belirterek, şunları söyledi: “ Biz dost kapısı belediye diyoruz. Bu amaçla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talibiz. İyi bir ekibimiz var. Yıllardır hazırlanıyoruz. Önemli projelerin yanı sıra biz bir şehrin insanlarının nasıl bütünleşebildiğini de göstermek istiyoruz. Çünkü belediyelerin görevi, sadece şehir yaşamını kolaylaştırmak, ağaç dikmek, durak yapmak değildir. Belediye kimsesizin, yalnızın, yoksulun, öğrencinin, esnafın, zor durumda kalmışın eline uzanmış güçlü bir el olmalıdır. Önemli projelerimizden biri de Kentsel dayanışmadır. Bu dayanışma türü her şeyden önce sadaka anlayışının dışında bir uygulamadır. İhtiyaç sahibi insanlarımız, vereceğimiz kentsel dayanışma kartı ile hiçbir eziklik, borçluluk hissetmeden ihtiyaç maddelerini alabileceklerdir. Belediyelerin varlık nedeni de budur”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası