Ege Postası
Geri

Aslanoğlu’ndan kongre mesajı: Örgüt bana sahip çıktı

CHP İzmir’de il kongrelerine sayılı günler kala Bayraklı’dan CHP İzmir il Başkanı Şenol Aslanoğlu’na destek geldi. İlçe örgütlerinin desteğini aldığını aktaran Aslanoğlu, “Eğer seçilmekte nasip olursa sanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde atanmış gelip seçilen ilk il başkanı olacağım” dedi.
Aslanoğlu’ndan kongre mesajı: Örgüt bana sahip çıktı
Haberler / Yerel Politika
12 Eylül 2023 Salı 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de il kongresine sayılı günler kala yarış kızıştı. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak’ın aday olduğu kongre için geri sayım başladı.

Mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu bugün Bayraklı il delegeleriyle Bayraklı Havuz Kafe’de kahvaltıda bir araya geldi. 

Toplantıya, İlçe Başkanı Didem Gültekin, Belediye Başkanı Serdar Sandal, il ve ilçe yöneticileri ile il delegeleri katıldı. Bayraklı’nın delegeleri bu hafta yapılacak il kongresi öncesinde Şenol Aslanoğlu’nun adaylığına firesiz destek verdi.

ÖN SEÇİM ŞARTLARI

CHP’de tüzük kurultayı öncesi ön seçim tartışmaları yine gündeme geldi. Ön seçime yönelik açıklamalarda bulunan CHP İzmir il Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Ön seçim isteyen arkadaşlar, ‘Avrupa'daki sosyal demokrat partilerde böyle var, diyorlar. Onu söylüyoruz ama benim söylediklerim de var. Bazı pozisyonlarda ön şart var. Yani belediye başkan adayı olabilmek için şu şu şu görevleri daha önce yapmamış olanlar böyle bir müracaatta bulunamazlar gibi şartlar var.  Onu da söyleyin ya. Yani sadece ön seçimi söyleyip gidiyorsunuz” dedi.

ÖRGÜTE NE VERMİŞLER?

Aslanoğlu açıklamasında, “Örgüte değer verelim. Arkadaşlar burada kürsüye çıkıp bol bol konuşanların ne dediğiniz hiç bakmayın, herkesin pratiğine bakın. Örgüte değer vermiş ne yapmış? Ben sekiz aydır il başkanlığı görevini yapıyorum. Bayraklı'da kaç çalışma yaptık bilmiyorum. Ben hiç belediye başkanının makamında, belediye başkanlığı kahvesini içmedim. Dostum olmasına rağmen içmedim. Her gittiğimide örgüte gitti. belediye başkanlarının kahvesi içilmez mi? Içilir tabii. Yani zaman olsa, projeler olsa. Ben gün yüzü gören bir il başkanı olmadım bildiğiniz gibi. Geldiğimden beri depremdi, seldi, seçimdi, o seçimdi, bu seçimdi. Seçimsiz bir sabahım yok. O yüzden hep koşuyoruz. O yüzden vaktimiz var. O kısıtlı vakitte de örgütün yanında olmak lazım. Çalıştıkları dönemde belediye başkanlığı makamında hiç ayrılmayanlara örgüt deyip duruyorlar. Gerçeğe bir bakalım yani gerçek hayatta ne? Örgüte değer veriyorsanız örgütü ilçe başkanlarıyla ilgili karar veriş süreçlerine katarsınız. Ben her salı ilçe başkanlığında toplantı yaptım. Seçimde 45 gün her sabah 8:30’da 30 ilçe başkanıyla toplantı yaptım. Artık teknoloji var. Her sabah kanhvemizi birlikte içtik. Seçimde ne yapacağımızı tartıştık” ifadelerine yer verdi.

BANA ÖRGÜT SAHİP ÇIKTI

Örgütün atanmış bir il başkanına sahip çıktığına dikkat çeken Aslanoğlu, “Çalıştığımız zaman birbirimizi kucaklıyoruz. Ben atamayla geldim. Otuz ilçe başkanı daha önce seçilmiş arkadaşlardı. Normaldir bu, kim geldi? Niye geldi? Çok istiyor muyduk? Istemiyor muyduk? Tartışmaların olduğu bie zeminde geldim. Ne mutlu bana bugün o örgütler sahip çıkıyor. Eğer seçilmekte nasip olursa sanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde atanmış gelip seçilen ilk il başkanı olacağım. Son on beş yirmi yıldakilerin içerisinde geçmişte vardır belki örneği. Güzel bir şey bu şu da oluyor. Birlikte çalışmak var. Örgütte birlikte çalışma kültürünü geliştirirsek, o olur. Kimin kimin ablası olduğuna hiç bakmazsızın. Geldiğinde söz vermiştim herkese. Kimin abisi, kimin ablası olduğuna hiç bakmayacağım. Herkesle aynı şekilde çalışacağım. Herkesin hakkını herkese vereceğim. Şimdi de bu toplantıyı geçenlerde bir şeyi biz yaptık Orada çıkıp konuştum. Dedim ki Mert başkan, en çalışkan ilçe başkanlarından biri” dedi.

İZMİR’DE 30’DA 30 YAPALIM

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu “Bayraklı’ya her geldiğimde kendimi evimde hissediyorum. Desteğiniz için minnettarım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolunda tüm örgütümüzle daha uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz. Kongremizle birlikte İzmir’den Anadolu’ya yeniden umut aşılayacağız. 30 yıldır İzmir’i yönetiyoruz ve bu sonsuza kadar böyle olacak. Bu dönemin ilk il kongresi İzmir’de gerçekleşecek ve Türkiye’nin gözü de üzerimizde olacak. Örgütte çalışmayı esas alacağız. Herkesin hakkını herkese vereceğiz.Kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Bundan sonrası için de yapacağımız tek şey programlı ve verimli çalışmak. Bunu yaparsak 30 ilçenin tamamında seçimi kazanırız. Buna çok yakınız ve başarabiliriz. İyi ki varsınız! Hep birlikte mücadele içinde olacağız ve karanlıklara karşı savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

GÜLTEKİN: BAYRAKLI ÜZERİNDEN KURGU PLANLAMAYIN

CHP İzmir mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na sonsuz destek veren CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ise konuşmasında, “Hepimiz benim en kıymetlimsiniz, çünkü zor bir süreci birlikte aştık. Sayın Genel Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Kendisi kongremizi yakından takip ettiğini belirtti. Önümüzdeki süreç il kongremiz, arkasından yerel seçimler. Hedefimiz, yerel seçimlerde 30’da 30 CHP’nin bayrağını dalgalandırmaktır. Genel seçim süreci yaşadık. Bir çok ilde görev yaptık. Bir çok il başkanıyla çalıştım. Alanda, sahada direct seçmenle etkileşime giren ve CHP’de olması gereken bir il başkanı modeli var önümüzde. Hiçbir bahane üretmeksizin ne zaman ihtiyaç duysak yanımızda oldu. Zorlandığımız dönemlerde ben desteğini hep arkamda hissettim. Onunla genel seçim süğreci onurlu bir mücadeleydi. Çıktığımız bu yolda sizlerin verdiği güvenle sonuna kadar yanınızdayız. Bayraklı üzerinden kimse siyasal kişisel kurgusunu planlamasın, biz Bayraklı olarak bunu Kabul etmiyoruz. Her zaman ilk günkü gibi Genel Başkanımızla ilgili net tavrı koyduğunuz için onun dediği gibi sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası