Ege Postası
Geri

Ata'nın yolunda '3. Tarihe Yolculuk Konvoyu' yoğun bir katılımla yapıldı

Samsun merkezde yaşan Kavaklılar, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatarak Kavak ilçesine gittiği yolu kullanarak geçmişi yaşamak için tarihe yolculuk yaptı.     Samsun’da faaliyet gösteren Kavak Dernekleri...
Ata'nın yolunda '3. Tarihe Yolculuk Konvoyu' yoğun bir katılımla yapıldı
Haberler / Güncel
26 Mayıs 2013 Pazar 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun merkezde yaşan Kavaklılar, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatarak Kavak ilçesine gittiği yolu kullanarak geçmişi yaşamak için tarihe yolculuk yaptı.

    Samsun’da faaliyet gösteren Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) ve İlkadım Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen '3. Tarihe Yolculuk Konvoyu' yoğun bir katılımla yapıldı. Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 500 araçlık konvoy ilk olarak İlkadım Belediyesi’nin ikramı olan sabah çorbasını içti. İçlerinde gazilerin ve şehit yakınlarının da bulunduğu kalabalık ellerine aldıkları bayraklarla otobüs ve araçlara binerek tarihi yolculuğa marşlar söyleyerek çıktı. Etkinliğe eşiyle birlikte katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş yolculuğa çıkmadan önce yaptığı konuşmasında Türkiye’nin şu anki siyasi durumunu Kurtuluş Savaşı öncesine benzeterek çözüm sürecine göndermede bulundu.

    ATATÜRK'ÜN 19 MAYIS YOLCUĞU İYİ ANLATILMALI

    Atatürk, ilk adımı attığı Samsun İkadım ilçesinden Kavak, Havza’ya oradan da gittiği Amasya, Sivas, Erzurum kongrelerini yaptığını kaydeden Başkan Demirtaş, bu yolculuğun öneminin vatandaşlara iyi anlatması gerektiğini söyledi. Samsun’a çıkarken Atatürk’ün ve halkın o dönmede moralinin bozuk, askerin ne yapacağını bilemediği bir durumda olduğunu buna rağmen Atatürk, inatçı bir yapıyla farklı bir komutan edasıyla Samsun’a çıktığını kaydeden Necattin Demirtaş, “Bu yolculuk halktan kabul görmüş ve milli mücadele böylece başlamıştır. Şuan ki Türkiye’de de benzer sıkıntıları yaşayacağımız dönemlerle iç içeyiz. Maalesef bunu da söylemek zorundayım çünkü şuanda da Türk olmaktan, Türk kimliğini taşımaktan ayıplanan ve ayıp sayan böyle bir yaklaşımla iç içeyiz. Bu gelişmeler bizi çok rahatsız ediyor. Her gün yeni bir grup kendini farklı algılama peşinde ülkemizde sahnede rol alıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarının başına yeniden dönülüyormuş gibi bir hal var. İnşallah halkımızı böyle bir felakete sürüklenmekten muhafaza ederiz. Çünkü bu ülkenin bu hale gelmesinde bizim atalarımızın çok büyük emekleri var. Benim dedelerim Çanakkale Savaşı’na katılmış ve geri gelememiş. Dolayısıyla çok ağır bedeller ödenerek bu günlere gelindi bu yüzden tekrar bir bedel ödemek istemiyoruz. Herkesin aklını başına alıp bu ülkede birlikte yaşama arzusunda olan kimliği ne olursa olsun ortak paydası tek vatan, tek bayrak, tek millet olan insanlarımızın o bayrak altında cem olmalarını ve bu duruşu göstermeleri gerekir. Bu duruş zamanında Atatürk’ümüzün sayesinde gösterilmiş bugünde inşallah aynı duruş gösterilir. Ben halkımıza güveniyorum siyasi iradenin de bu şekilde tecelli etmesini umuyoruz.” dedi.
    
    Konuşmasının ardından eşiyle birlikte makam arabasına binen Başkan Demirtaş konvoya katılarak Kavak ilçesine gitmek üzere hareket etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası