Ege Postası
Geri

Atık metallerden sanat eseri

Konak Belediyesi uluslararası bir etkinliğe daha damgasını vuracak. Uluslararası Atık Metal Mask Çalıştayı 26 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.
Atık metallerden sanat eseri
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2013 Cuma 09:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çalıştaya Kanada, Mısır, Finlandiya ve Sırbistan’dan gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye’deki üniversitelerden de katılımlar olacak. Çalışmalar İzmir Fuarı Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi önünde gerçekleştirilecek. Çalıştay’a ülkemizden Trakya Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerinin heykel bölümünden konularında uzman kişiler katılacak.

ATIK METALLERDEN SANAT ESERİ
Bir hafta boyunca atık metallerden sanat eserleri yaratmak için ter dökecek olan sanatçıların ürünleri açık alanlarda sergilenecek. Ülkelerinde yaptıkları heykel çalışmalarıyla tanınan Mısır’dan Omar Tossoun, Finlandiya’dan Lucien den Arend, Sırbistan’dan Nedim Hadziahmetovic ve Kanada’dan Roger Lapalme ülkemizde de görsel şölen yapmak üzere gelecekler.

RENGARENK ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Heykeltıraşlar bir hafta boyunca ‘Kağıt Hamurundan Masklar’ ‘Erimeyen Yüzler’, ‘Yaşayan Yüzler’ ’Afrika Masklarının Kil ve Atık Malzemelerle Yorumlanması’, ‘Atık Malzemelerle Heykel’ , ‘Metal Kuşlar’, ‘Elektronik Atıklarla Fantastik Mask Tasarımları’ ve ‘Konuşan Masklar’ gibi konularda atölye çalışmaları yapacak. Çalıştay sırasında ayrıca atık nesnenin sanat eserine dönüşümüyle ilgili bir de seminer düzenlenecek.

SUNUM RENKLİ BİTECEK
Kapanış töreni de çok renkli geçecek. 7 Haziran Cuma günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri, Çalıştaydan ‘’Slayt Show’’ sunumu gerçekleştirecek. Ayrıca; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü öğrencileri de ‘’Çalıştay Belgesel Gösterimi’’yle Çalıştayı ölümsüzleştirecek. Son gün kokteylinde ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuvar Bölümünün gerçekleştireceği konserde konuklar bir haftanın yorgunluğunu üzerlerinden atacak, kulaklarını pası silinecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası