Ege Postası
Geri

Atila’ya; Bulgaristan’dan dostluk ziyareti

Bulgaristan’ın Kırcaali kenti Belediye Başkanı Hasan Azis, Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH) Millet Vekilleri Çetin Kozak, Şabaali Ahmeol, Ayhan Etem ile HÖH Türkiye Temsilcisi İsmet Karaman ve Ege Bölge temsilcisi İsmet Vatansever Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı makamında ziyaret etti.
Atila’ya;   Bulgaristan’dan dostluk ziyareti
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Haziran 2015 Cuma 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


Kırcaali kenti, HÖH Partisi ve Bulgaristandaki siyasi durumlar hakkında Başkan Atila’ya bilgiler veren Hasan Azis; “Kırcaali’nin bir Türk adı olduğunu belirterek, ‘Bizim kentimiz Bulgaristan’ın en eski yerleşim birimlerinden biridir. Kırcaali Anadolu’dan Bulgaristan’a gelmiş bir Türk komutanıymış. Burada şehit düşmüş. Askerleri buraya onun adını vermişler” dedi.
 
Kırcaali’de 3 dönemdir Başkanlık yaptığını belirten Azis “Partimizin üyelerinin çoğu Bulgaristan Türkleridir. Yerel yönetimlerde en iyi düzeyde olan partilerden biriyiz. Genele bakıldığında ise ilçe belediyelerinin çoğunu alıyoruz. Fakat Büyükşehirlerde biraz sorun yaşıyoruz’dedi. Kırcaali’nin Müslüman ve Hıristiyan karışık bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Azis, ‘Nüfusun yüde 53’ünü hıristiyan halk oluşturuyor. Türkiye ye ve Avrupa’ya olan göçler nedeniyle Müslüman nüfusta azalma oluyor’ diye konuştu.
 
Bornova’yı tanıtan kitap hediye etti
 
Seçimler hakkında da bilgler veren Azis, “Genel seçimlerde 3. Sıradayız. Fakat 2. Sıradaki partiyle aramızda 1 millet vekili var. Bundan sonraki seçimlerde ikinci parti olmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, “Seçimlerde başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu. Başkan Atila,  Hasan Azis’e Bornova yı tanıtan kitap ve Türk kahvesi fincan takımı hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası