Ege Postası
Geri

Avrupa ‘Kitap kurtları’ Narlıdere’de

Bu yıl Ulusal Ajans tarafından, eğitimde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen Comenius Projesi kapsamında kabul edilen 600 proje arasında yer alan, Narlıdere Hasan İçyer Ortaokulu tarafından hazırlanan ‘kitap kurtları’ projesi Narlıdere Belediyesinin destekleriyle hayata geçti.
Avrupa ‘Kitap kurtları’ Narlıdere’de
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Mart 2013 Pazartesi 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Narlıdere Belediyesi ile iş birliği yapan Narlıdere Hasan İçyer Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu ‘kitap kurtları’ projesi kapsamında Danimarka, Galler, İtalya’dan eğitmenlerden oluşan bir grup Narlıdere’ye geldi. İlk olarak Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u ziyaret eden Hasan İçyer Ortaokulu ve Avrupalı konuklar Başkan Batur’a ‘kitap kurtları’ projesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Eğitime her zaman destek verdiğini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Batur “ Zengin bir kültüre sahip bu toprakları Avrupa insanına doğru bir şekilde anlatmak çok önemlidir. Geleceği şekillendirecek olan öğretmenler ve öğrenciler ile bugün burada kuracağımız sağlıklı bağlar, gelecekte de sağlıklı ilişkiler sağlamamızı sağlayacaktır. Bu yüzden Narlıdere Hasan İçyer Ortaokulu tarafından hazırlanan ‘kitap kurtları’ projesini destekliyor ve amacına ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

2014 yılında tamamlanacak
Üç ayrı ülkeden gelen konuk öğretmenleri, 1 hafta boyunca Narlıdere ve İzmir’i gezdirilerek Eğitim, Kültür ve ‘kitap kurtları’ projesi ile ilgili karşılıklı iş birliği yapılması planlanıyor. Üç ülke eğitmenlerinin ortak bir şekilde yürüteceği proje ülkelerin birbirleri arasında ziyaretler sağlayarak eğitim ve kültür alanında işbirliği yapmayı amaçlıyor. ‘kitap kurtları’ projesi kapsamında 12 tanesi öğrenci, 12 tanesi öğretmenlerin katılımı ile oluşacak etkinlik programı 2014 yılında tamamlanacak.

Eve dönmek çok zor
Danimarka’dan ‘kitap kurtları’ projesi için Narlıdere’ye gelen konuk eğitmenler Narlıdere’yi çok güzel bulduklarını, Danimarka, İtalya ve Galler’den geldiklerini ve burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Narlıdere çok dostça ve karşılandıklarını bu yüzden ülkelerine dönmenin onlar için çok zor olacağını ve yakın zamanda tekrar gelmek istediklerini ifade eden Avrupalı eğitmenler gezi programları kapsamında Narlıdere Cemevi, Narlıdere KültürEvi, Tarihi Yukarıköy evlerini gezdiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası