Ege Postası
Geri

Kullanılmış yağ getirene yemeklik yağ hediye

Karşıyaka Belediyesi bitkisel atık yağların geri kazanımı için kampanya başlattı. “Siz Doğayı Biz Sizi Ödüllendirelim” sloganı ile başlatılan kampanyada 5 litre kullanılmış kızartma yağı getirene bir litre ayçiçek yağı hediye edilecek. Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma doğrultusunda 19 Mart-8 Nisan tarihleri arasında semtlerde stant kurularak kampanya anlatılacak.
Kullanılmış yağ getirene yemeklik yağ hediye
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Mart 2013 Pazartesi 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Bir litrelik atık yağın bir milyon litre temiz suyu kirletmeye yettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yarınlarımızı düşünerek doğayı korumamız gerekir. Çevreye karşı duyarlılığımızı bu tür geri dönüşüm kampanyalarına katılarak arttırmalıyız. Belediye olarak elektronik atıklar, piller, geri dönüşümü mümkün olan evsel atıklar ve bitkisel atık yağlar ayrı toplanmaktadır. Çalışmalarımızda Karşıyakalı hemşerilerimizden büyük destek görüyoruz. Kullanılmış bitkisel yağ kampanyamıza da aynı şekilde destek geleceğinden eminiz“ dedi.

19 Mart’ta Cumhuriyet Mahallesi’nde başlayacak olan kampanya 5 Nisan’da Alaybey’de sona erecek. Kampanya süresince, belirlenen tarihlerde mahallelerde açılacak stantlara 5 litre kullanılmış bitkisel yağ getirenlere 1 litre Ayçiçek yağı verilecek. 5 litrenin altında getirilecek yağ miktarına göre de vatandaşlar değişik hediyelerle ödüllendirilecek. Kampanya 5 Nisan’da sona ermesine rağmen, kullanılmış bitkisel yağ toplanmasına 8 Nisan’dan itibaren Bahriye Üçok Bulvarı üzerindeki Hizmet Binası’nda devam edilecek.

Öte yandan, atık yağlarla ilgili şikayet veya önerileri olan vatandaşlarda Çevre Müdürlüğü’ne 363 13 31/ 247 numaralı telefondan ulaşabilecek. Vatandaşlar ayrıca konuyla ilgili bilgileri Karşıyaka Belediyesi’nin internet sitesinden de öğrenebilir. (www.karsiyaka.bel.tr)
19 Mart 2013 Salı saat 10.00-12.00: Cumhuriyet Mahallesi Pazaryeri
27 Mart 2013 Çarşamba 10.00-12.00: Bostanlı Pazaryeri
29 Mart 2013 Cuma Saat 10.00-12.00: Karşıyaka çarşı girişi Metro önü
2 Nisan 2013 Salı Saat 10.00-12.00: Nergiz Kadın Danışma önü
5 Nisan 2013 Cuma saat 10.00-12.00: Alaybey Metro önü
8 Nisan 2013 tarihinden itibaren Belediye Hizmet Binası Halkla İlişkiler Masası’ndan uygulama sürdürülecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası