Ege Postası
Geri

Avrupa'nın en büyük Türk fuarı başladı

Avrupa'nın en büyük kültür fuarlarından 'MultiFestijn' için geniş katılımlı bir açılış töreni düzenlendi. Liman kenti Rotterdam’daki Ahoy kongre merkezinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen fuarı, çok sayıda ülkeden 100 bin kişinin ziyaret...
Avrupa'nın en büyük Türk fuarı başladı
Haberler / Dünya
1 Haziran 2013 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa'nın en büyük kültür fuarlarından 'MultiFestijn' için geniş katılımlı bir açılış töreni düzenlendi. Liman kenti Rotterdam’daki Ahoy kongre merkezinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen fuarı, çok sayıda ülkeden 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

"Yüz binlerin buluşması" olarak adlandırılan ve 3 gün sürecek olan fuarın açılışına Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan’ın yanı sıra Kazakistan, Bosna Hersek, Mısır, Makedonya, Tunus ve Afganistan'ın Lahey büyükelçilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda diplomat katıldı.

MultiFeestijn Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yakışır, Avrupa'nın en büyük Türk fuarlarından biri olarak nitelendirdiği etkinlikte 11 ülkenin standı olduğunu söyledi.Yakışır, "Hepsi kendi ülkelerin tanıtımını yapıyorlar. Bu yıl ayrıca Bursa büyük bir pavyon ile festivalimize renk katmıştır. Gelecek yıl göçün 50. yılı. İnşallah daha görkemli bir festival düzenleyeceğiz." dedi.

Rotterdam Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Karakuş ise "Bu güzel festivalin Hollanda’nın en önemli fuar alanlarından Ahoy’da düzenlenmesinden ötürü son derece mutlu oldum. Rotterdam’da 174 farklı ülkeden insanlar yaşıyor. Multifestijn bu anlamda farklı kültürlerin buluşması son derece sevindirici." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'MİZİN TANITIMINA KATKI YAPIYOR"

Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, bu denli büyük bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklı kültürleri bir araya getiren fuarın bu yönüyle bir harmoni oluşturduğunu belirten Doğan, etkinliğin gelecek yıllarda daha da büyüyeceğine inandığını ifade etti.

Büyükelçi Doğan "Her seferinde bu festivalin çok daha zengin çok daha içerikli olması beni fevkalade memnun ediyor. Farklı ülkelerden katılımla güzel bir festival yaşıyoruz. Bir araya gelerek ortak kültürümüzü Hollanda'da tanıtma imkanı veren bir olay. Bu bakımdan bu tür etkinlikleri hep destekliyorum." dedi.

ANADOLU ŞEHRİ BURSA GENİŞ STANTLA TANITILIYOR

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise Ocak ayında, Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı'na katıldıklarını belirterek, "Bursa’nın daha fazla tanıtımı konusunda karar aldık ve bu vesileyle Multifestijn festivaline geniş pavyonla katıldık. Sadece Türk toplumu değil bütün milletlerden insanların festivale katılımı, festivalin çok kültürlü olduğunun göstergesi. Özellikle Bursa’nın termal ve kış turizminin Hollandalılara tanıtımı için Hollanda’ya geldik. Anadolu şehri Bursa her yönü ile farklı bir şekilde geniş bir stant alanında tanıtılıyor. 3 gün boyunca farklı etkinliklerle fuarda yer alacağız ve her yıl katılmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

SEÇKİN SANATÇILAR YER ALIYOR

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Medicalpark Hastanesi’nin ana sponsorluğunda açılışı yapılan festival, 20 bin metre kapalı alanda yapılıyor. Kubat, Yavuz Seçkin, Sedat Uçan, Sami Çelik, Ömer Kadan, Ozan Celebi, Fatih Jackson, Dildade Tiyatro, Gökkuşağı Gurubu gibi isimler yer alıyor. Türkiye'den İlahiyatçı- Yazar Nihat Hatipoğlu davetlilerle buluşuyor. Multifestijn’da; kültür-sanat, fuar, eğlence, Türk ve dünya mutfakları, sağlık, kitap, çocuk parkı, basın sokağı, alışveriş stantları ile konferanslar ve gösteri alanları hazır olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası