Ege Postası
Geri

Avrupa'nın vize sözü ters tepti: 'Geri Kabul Anlaşması' aleyhimize döndü

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan 'Geri Kabul Anlaşması' aleyhimize döndü. Anlaşma gereği vize uygulamasını Türk vatandaşları için yumuşatması gereken AB, yüzde 26 oranında vize reddi verdi. İstenmeyen göçmenler Türkiye’ye gönderiliyor, karşılığında ise vize duvarları örülüyor.
Avrupa'nın vize sözü ters tepti: 'Geri Kabul Anlaşması' aleyhimize döndü
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Deutschland Funk, anlaşma ile 'Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesi, vizenin hafifletilmesi ve gümrük birliğinin genişletilmesinin' de sağlanacağına söz verildiğini ama hiçbir sözün tutulmadığını yazarken, durum son üç yılda giderek daha kötü hal aldı.

2016’da yürürlüğe giren anlaşmanın tek işleyen yanı, Türkiye’ye göçmenlerin iade edilmesi ve bunun karşılığında para ödenmesi... Türkiye, aldığı para karşılığında hem 'Avrupa’nın istemediği göçmenleri' geri alıyor hem de Suriye ve diğer ülkelerden gelenleri Türkiye’de tutmaya devam ediyor.

Geri Kabul Anlaşması’nın şartlarının aksine Avrupa Birliği, Türklere uyguladığı vizeleri daha da sertleştirdi. Almanya’nın vize reddi oranı rekor kırıp yüzde 26.1’e ulaştı. Vize işlemleri 7 ayı geçmeye başladı. Bunu diğer Avrupa ülkeleri de izliyor. AB’nin Türklere uyguladığı sert vize politikası, Türk ticaretini ve spor müsabakalarını da olumsuz etkiliyor.

KAÇAK GİDİP İLTİCA EDİYORLAR

AB'de yakınlarını ziyaret etmek isteyen, turizm ya da başka amaçlarla gitmek isteyen Türklere vize verilmezken, 2023 yılında ülkeye kaçak giren 61 bin 181 Türk, Almanya’dan iltica talebinde bulundu. Son 10 yılda iltica talep eden Türk vatandaşı sayısı ise 150 bini aştı. Diğer Avrupa ülkeleri ile birlikte bu sayı 300 bini çoktan geçti.

DİĞER ÜLKELERLE GÖÇ ANLAŞMASI

Türkiye ile Geri Kabul Anlaşması imzalayan AB ve Almanya, diğer üçüncü dünya ülkeleri ile 'Göç Anlaşması' imzaladı. 1960’larda Türk işçisi almak için Türkiye ile anlaşan Almanya, bu kez başka ülkelerden işçi alıyor. Almanya’nın yetişmiş eleman almak için 'Göç Anlaşması' imzaladığı ülkeler şunlar; Hindistan, Gürcistan, Fas, Kolombiya, Özbekistan, Kırgızistan, Kenya, Moldavya, Filipinler, Gana. (ODA TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası