Ege Postası
Geri

Avrupa’nın enerji geleceğine Bornova katkısı

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçen Nisan ayında seçildiği Avrupa Enerji Kentleri Ağı Yönetim Kurulu’nın 2013-2015 dönemi ilk toplantısına katılmak üzere Brüksel’e gitti. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi Töreni’ne de Avrupa Enerji Kentleri Ağı Yönetim Kurulu’nu temsilen katılacak olan Başkan Sındır, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamındaki seminer ve çalıştaylarda Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü ulusal ve uluslararası ölçekteki enerji verimliliği projelerini anlatacak. Başkan Sındır, Avrupa’nın enerji geleceğine yön veren politikaların oluşmasında etkin rol alacak
Avrupa’nın enerji geleceğine Bornova katkısı
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Haziran 2013 Pazar 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Avrupa Enerji Kentleri Ağı’na 2011 yılında üye olan Bornova Belediyesi bu konuda önemli yatırımlar yaptı. Öte yandan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dünyadaki politikaların belirlenmesinde etkin bir rol de üstleniyor. Dünyanın enerji politikalarına yön veren Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da içinde yeraldığı yeni yönetim kurulunun 2013-2015 dönemi ilk toplantısı 24-27 Haziran tarihleri arasında Belçika’nın Brüksel kentinde yapılacak. Bu toplantıya katılmak üzere Brüksel’e giden Başkan Sındır, yeni yönetim kurulu ile birlikte uluslararası üst düzey temaslarda bulunacak.

24 Haziran 2013’te Avrupa Birliği Enerji Komisyoneri Günther Oettinger ile Enerji Kentleri Ağı Yönetim Kurulu’nu temsilen görüşmelerde bulunacak dört Avrupalı belediye başkanı arasında Başkan Sındır da yer alacak. Görüşmede Sındır, İsveç’in Vaxjö, Letonya’nın Riga, Almanya’nın Heidelberg kentelerinin belediye başkanları ile birlikte enerji politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Oettinger ile Enerji Kentleri, İklim İttifakı, EuroCities, CEMR gibi dünyadaki enerji politikalarına ilişkin uygulamaların değerlendirilmesi bekleniyor. Bu görüşmenin ana ekseni yerel yönetimlerin enerji politikalarının belirlendiği siyasi, finansal ve yasama süreçlerinde daha aktif rol alması ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi için yapılabilecekler üzerine olacak.

Yönetim kurulu görev dağılımı yapacak

25 Haziran’da, yönetim kurulunun tam gün sürecek toplantısına katılacak olan Başkan Sındır, yönetim kurulunun görev dağılımında da yer alacak. Enerji Kentleri Ağı’nın yeni yönetimle birlikte gelecekte yöneteceği proje ve etkinlikler ele alınacak.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olan, Bornova Belediyesi’nin de taraf olduğu Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi birçok yönüyle ele alınacak. Avrupa Enerji Kentleri Ağı altında yürütülen ve dünyada 5 bine yakın belediyenin imza atıp, sürdürülebilir enerji eylem planı hazırlayamayı tahhüt ederek taraf olduğu Sözleşme’nin geleceği şekillendirilecek.

Bornova’da karbon salımı yüzde 25 azalıyor

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2011 yılından itibaren Avrupa Enerji Kentleri Ağı’na katıldıklarını, ağ içerisinde yürütülen Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne taraf olduklarını ve ENGAGE kampanyasına dahil olduklarını belirtti.

Sındır, “Katıldığımız bu uluslararası girişimler ile birlikte, öncelikle 2020 yılına kadar ilçemizdeki hava kirliği ve çevre tahribatına yol açan karbon salımını en az yüzde 25 azaltmayı taahhüt ettik. Bu amaç doğrultusunda enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı sağlamak ve teşvik etmek için önemli projeler başlattık. Bu kapsamda, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Bornova Belediyesi Fotovoltaik Güç Tesisi Projesi’ni başlattık. Tamamlandığında hizmet binalarımızın elektrik tüketiminin yüzde 25’ini güneş enerjisinden karşılayacağız. Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın yönetim kurulu üyeliği göreviyle birlikte, daha temiz ve yaşanabilir bir Bornova yaratmak ve bununla herkese örnek olmak ve gelecekte daha büyük projeleri de hayata geçirmek için uluslararası işbirliklerini artıracağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası