Ege Postası
Geri

Aydın: Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşadık

Sultan Memduh hazretlerinin torunlarından, Siirt’in Tillo ilçesinde yaşayan bölgenin önemli din alimlerinden Şeyh Bedrettin Aydın, bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşadıklarını belirterek, fitne tohumları ve yanan ateşin sönmesi...
Aydın: Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşadık
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 17:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sultan Memduh hazretlerinin torunlarından, Siirt’in Tillo ilçesinde yaşayan bölgenin önemli din alimlerinden Şeyh Bedrettin Aydın, bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşadıklarını belirterek, fitne tohumları ve yanan ateşin sönmesi için herkesin dua etmesi gerektiğini ifade etti.

Kendisini ziyaret eden Mardinli gazetecileri kabul eden Şeyh Bedrettin Aydın, barış süreci ile ilgili önemli mesajlar verdi. Barışın tesisi için herkesin dua etmesini isteyen Aydın, "Biz aynı gemiye binen ve kader ortaklığı yapmış kardeşleriz. Müslümanların kanının dökülmesinden çok rahatsız oluyoruz. Müslümanların birbirine düşman kesilmesi, bir lisan ve geri kalmışlık bahanesi ile böyle çatışmalar, kan dökülmeler, adam öldürmeler Müslümanlar için çok ayıp bir şeydir.” dedi.

Asırlardır bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşandığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti: "Cephelerde düşmana karşı omuz omuza kafirlere karşı savaşmış bir milletiz. Senelerce çocuklarımız beraber asker olmuş, kafirlere karşı çatışmış birlikte zaferler kazanmıştır. Niçin şimdi birbirimize düşman olalım. Bu, düşmanın bir oyunudur. Aramıza sokulan bu fitneyi, bu ateşi söndürmek için herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekir. Bu olaylar fikirsizlikten kaynaklanıyor. Dinin insanda fazla tesir etmeyişindendir. İnsan öldürmek çok büyük günahtır. Onun için bu olaylardan dolayı çok müteessiriz. Bu kanın durması, barışın sağlanması, huzur ve güvenin sağlanması, kardeşlik için bütün ulemalar olarak dua ediyoruz. Bu süreçte medyanın barış sürecine önemli katkı sunması çok önemlidir. Sizin yapacağınız haberler birlik ve beraberlik, kardeşlik, barış ve huzura yönelik önemli mesajları yansıtmanız bölge için çok önemlidir. Bu konuda size çok büyük işler düşüyor.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası