Ege Postası
Geri

Aydın Şengül'den "Arpalık" raporu

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 30 Mart yerel seçimlerinden önce, İzmir’de bulunan ilçe belediyelerinin kadrolarını şişirmiş olmasının göreve yeni gelen başkanlar için büyük sıkıntı doğurduğunu söyledi. Çiğli Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’nin içerisinde bulunduğu mali krizleri örnek gösteren Şengül, “Bazı belediyelerde personel giderleri toplam giderlerin yüzde 65’ini oluşturuyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Seçim öncesinde kadroları şişiren, oy hesabı yaparak işçi alımı yapan belediyelerin bugün geldiği durumu hep birlikte görüyoruz. Bu popülizmin bir sonucudur.
Aydın Şengül'den
Haberler / Yerel Politika
24 Mayıs 2014 Cumartesi 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yerel seçim öncesinde yüzlerce kişinin işe alınmasının etik olmadığını da hatırlatan Aydın Şengül, “Seçim öncesinde, yangından mal kaçırır gibi, oy hesabı yaparak belediyeye işçi almak etik değildir. Selçuk’ta 260, Bornova’da 220, Urla’da 150, Çiğli’de 100, Torbalı’da 60 kişi seçim öncesinde işe alınmış. Seçim öncesinde hepsi CHP’li başkanlar tarafından yönetilen bu belediyelerin şimdi bazıları AK Partili bazıları da yine CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. AK Partili olanı da, CHP’li olanı da seçim öncesi gerçekleştirilen bu işe alımlardan rahatsız. Belediyeler arpalık olarak görülmemeli. Oy kaygısıyla yapılan tüm uygulamalar olduğu gibi bu uygulamanın da kamuya zarar verdiğini görebiliyoruz. İzmirli, giden belediye başkanlarının giderayak kentlerine verdiği zararı unutmasın. Bu zihniyetle mücadele etmek sorumluluk sahibi her siyasetçinin görevi olmalıdır.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası