Ege Postası
Geri

Karataş'ın hedefinde o 3 isim var

CHP İzmir İl eski başkanı Kemal Karataş,Radyo Egepostası’na konuk oldu.Partiyi İzmir’de 3 kişinin yönettiği iddiasını yineleyen Karataş, “Bu üç isim Ali Engin,Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel…200 kişi aday adayı oldu.Hepsi partide belli noktalara tırnaklarıyla gelmiş isimler.Bu üç isim dozer gibi geçti üzerlerinden”dedi.Karataş partide başlatılan disiplin hareketinin zamanlamasının doğru olmadığını ifade etti,“Dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışılıyor. Böyle bir atmosferde değiliz.Ülkeyi düşünmek zorundayız.10 Ağustos’ta Türkiye en önemli belki rejimini değiştirecek bir karar arifesinde"dedi.
Karataş'ın hedefinde o 3 isim var
Haberler / Yerel Politika
23 Mayıs 2014 Cuma 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir İl eski başkanı Kemal Karataş, Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Ege Postası ile Gündem programına konuk oldu.
İzmir’de CHP’nin 8 ilçeyi kaybetmesinin ardından sosyal medyada eleştirileriyle dikkat çeken Karataş, Ege Postası ile Gündem programında çarpıcı açıklamalar gerçekleştirdi.

YAPTIK OLDU BİTTİ
Aday belirleme sürecinde ‘adamcılık’ yapıldığını öne süren Karataş, “ Konak’ta Pekdaş aday gösterildi. Partinin daha önceden belirlediği ilkelere uygun mu belirlendi. Akpınar, yere göğe sığdırılamadı ille kendisine yer bulunacak. Konak’a talip oldu. Hesap yapanlar dolap çevirenler pusu kuranlar herkes kendi adamına yer ararken, ‘Pekdaş’a sözümüz var’,  ‘Akpınar’ı nereye koyalım’, ‘Acaba Pekdaş’ı mı Karabağlar’a kaydıralım’ denildi.  Akpınar’ı herkesi şaşırtan bir anlayışla soru işaretleri yaratan acabalarla, ilgisi olmayan Karşıyaka’ya aday yaparsınız. Bunu kimlere kabul ettirirsiniz. Partililere m? Hiç kimseye kabul ettiremezsiniz. Yaptık oldu bitti derseniz bu kadar oluyor” dedi.

DOZER GİBİ EZDİLER
“İzmir’i üç kişi yönetiyor” iddiasını yineleyen Karataş şöyle devam etti; “Bu üç isim Ali Engin, Aziz Kocaoğlu ve Alaattin  Yüksel…200 kişi aday adayı oldu. Partide belli noktalara tırnaklarıyla gelmiş isimler.Bu üç isim dozer gibi geçti üzerlerinden.Emeğe saygı yok. Ben il başkanı olsam 8 ilçenin kaybedilmesinin ardından görevimin başında durmazdım.  Merkez ilçe başkanıyken SODEP’te il başkanlığına aday oldum. Kongreyi kaybettim aynı gün ilçe başkanlığından istifa ettim. Niye il başkanlığına aday oldum kaybettim çünkü…Partiye zor durumda bırakmamak tereddütler yaratmamak için istifa ettim. İl yönetim kurulu istifamı kabul etmedi. Bir politikacı güvenilir olmalıdır. 30 ilçe ve büyükşehir iddiası ortaya koyuyorsunuz. Yüzde 10 aşağı olabilir. Ama 3’te birini kaybederseniz  sizin iddianız gerçekleşmemiş demektir. Paralel anlamı da başarısız oldunuz demektir. Başarısız siyaset adamı da  görevi bırakır. Avrupa’da bunların örnekleri çok. Matematikle oynanır mı. Rakamları bükerek başarısızlığı başarı gibi sunmaya çalışan politikacının itibarı kalmaz. İl başkanı, Kocaoğlu ve ekibi inatla bu iddiayı sürdürüyor. Genel Başkan noktayı koydu. Bu iddiayı yine ortaya koydular ama sonra bir şirket başarısızlığı yine ortaya koydu.Ben koltuğumu oturayım ileride de şu koltuğa göz koyayım anlayışıyla hareket edersen bir dönem sonra kendi haysiyetinizi, onurunuzu da kaybedersiniz partinize de zarar veririsiniz. Siyaset adamı itibarını da kurumunu da korumalı.Ben koltukta da taburede de oturmaya razıyım”

DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ YARATMA ZAMANI DEĞİL
Partinin iyi yönetilmediğini iddia eden Karataş, “ İlçesinden Genel Merkezi’ne kadar kötü yönetiliyor. Sapla saman karıştı. Bunları ne ayırma zamanı ne  de disiplin kuruluna sevk etme zamanı.Dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışılıyor. Böyle bir atmosferde değiliz. Ülkeyi düşünmek zorundayız. 10 Ağustos’ta Türkiye en önemli belki rejimini değiştirecek bir karar arifesinde.Başbakan aday. Herkesi ayırdı. Kutuplaştırdı. İnsanların sinir kat sayıları yükseldi. Herkes birbirine düşman. Acımasızca bir polis gücü yaratılmış. Demokratik tepkide kurşun sıkılan bir ülke haline gelindi. Böyle bir ülkede mi yaşamak isterseniz ya da bunları tarihin çöplüğüne mi atmak istersiniz. İlçe kongresini yapsan ne olacak. Koltuktan değiştireceksin Ahmet’i gelecek Mehmet…Cumhurbaşkanlığı seçimini bir geçirelim” dedi.

BAYKAL FEVKALADE OLUR
Karataş kendisine göre en doğru Cumhurbaşkanı adayının Deniz Baykal olduğunu belirtirken, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Deniz Baykal fevkalade olur. Ülkesini çok seven biri. Türkiye’yi kucaklayacak dünyada bilinen önder saygın bir devlet adamı kimliği var”dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası