Ege Postası
Geri

Muhalif isimden Engin'e tepki

CHP İzmir’de yerel seçimlerin ardından farklı yapılar toplantılar yaparak hem seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmeler yapıyor hem de örgüt içinde yaşanan aksaklıkları masaya yatırıyor. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir’de görev yapan meclis üyeleri Kadir Sinan öncülüğünde ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Muhalif isimden Engin'e tepki
Haberler / Yerel Politika
22 Mayıs 2014 Perşembe 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Radyo Ege Postası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Ege Postası ile Gündem programına bağlanan Kadir Sinan önemli açıklamalar yaptı.

Partide yöneticilik yapanların gerçekleştirdikleri toplantıları farklı bir gözle takip etmeleri gerektiğini ifade eden Sinan, “ Partiyi yönetenler gözünü dört açsınlar. Mümkünse kulağını da dört açıp  bu adamlar ne yapıyor diye araştırmaları lazım. Bu kadrolar seçim sürecinde el tersiyle itme mantığını reddeden arkadaşlar. Arkadaşlarımızın bir bölümü eski ilçe başkanı, kurultay delegesi uzunca yıllar partiyi yöneten isimler. İl başkanının toplantılarımızı ‘niye bizi yazmadınız zirvesi’ diye adlandırması doğru değil. Bugün meclis üyesi de olsam konuşurdum.Ali Engin’i Karabağlar’da savunan benim. İl Başkanı olsun diyen benim. Ben Engin’i destekledim.Arkadaşlarım başka bir adayı destekledi ben Engin’i destekledim. Yöntemin tamamı insanın aklına ve gönlüne tasfiye şüphesi sokmamalı. Değişim evet gereklidir. Kimse bir şey söyleyemez. Eğer insanların aklına vicdanına tasfiye şüphesi düşürse ki bu tasdik eden il başkanıdır ‘ şimdi biz geldik bizim zamanımız biz ne dersek odur’ dedi. İl başkanı benim can dostum arkadaşım. Dürüstlüğü konusunda kefil olurum ama siyaseten bize söyledikleri üzüntü verici.Bizim aramızda meclis üyeliğine başvurmayanlar var. Onlara haksızlık yapılıyor. Sen yöntemi doğru dürüst belirlemiyorsan, 7 ay gibi partiyi yoran bir sürecin başında duruyorsan, herkese koş gel aday ol diyorsun. Tabi ki herkes seçilmeyecek ama bir önseçim olsaydı hakkaniyete dayalı bir süreç olsaydı bu kadar fazlaca aday adayı olmazdı. Aday adaylığı fazlalığı süreçten kaynaklanıyor” dedi.


CHP İzmir Birlik Platformu’ndan farklı bir yol izlediklerini ifade eden Sinan, “ İmza toplamak bir yöntemdir. Sonucunu görüyorsanız toplarsınız. Bu tüzükte de yazıyor. Ancak imza toplamak bıçak ve kemik noktasında olmalı. Her şeyin yerle yeksan olduğu bir ortamda olur. İmza sonuç almak için yapılır. Bu sonucu değerlendiriyorlarsa arkadaşlar devam etsinler” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası