Ege Postası
Geri

CHP’li vekillerden ortak çağrı

CHP İzmir milletvekilleri ortak bir açıklama yayınlayarak, İl Genel Meclislerinin kapanmasının ardından Özel İdare’nin mallarının hızla belediyelere devredilmesi gerektiğini söylediler.
CHP’li vekillerden ortak çağrı
Haberler / Yerel Politika
21 Mayıs 2014 Çarşamba 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye’nin pek çok yerinde benzer uygulamalar yapıldığının altını çizen CHP’li vekiller, “Özel İdare’nin yaptığı hizmetler artık İzmir belediyeler tarafından verilmek zorunda bırakıldığına göre, Özel İdare bünyesinde hizmet veren araç, teçhizat ve diğer taşınmazlar da işin doğası gereği belediyelere devredilmelidir. Bunun örnekleri Trabzon, Denizli ve Kayseri gibi illerimizde vardır. Her fırsatta Milli iradenin öneminden bahsedenler, İzmirlinin iradesini yok sayamazlar. CHP İzmir milletvekilleri olarak bu konuda muhatabımız doğrudan AKP iktidarıdır.” 
 
“Toprak, bir partinin değil devletin valisi olmalı”
Valinin devleti temsil ettiğini hatırlatan CHP Milletvekilleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Valiler mülki idarenin başıdır ve kamu otoritesini ve tüm milleti temsil ederler. Valilerden buna uygun davranması beklenir. Sayın Toprak’ın da önceliğinin İzmirlilerin hizmeti en hızlı ve en iyi biçimde almasını sağlamak olmalıdır. Polemiğe giren, işleri yokuşa süren, demokratik gösteri hakkını kullanmak isteyenlere zulüm eden, gençlere bir Toma’nın penceresinden bakan bu anlayış devlet ciddiyetine de, sağduyuya da, İzmirlinin uzlaşma kültürüne de uygun değildir. Kendisinden bu hoş olmayan tutumunu terk etmesini bir partinin değil devletin ve milletin valisi olmasını bekliyoruz. Aksi halde hukuk ve tarih önünde sorumluluktan kaçamaz.”
“Köyde kasabada işler aksarsa sorumlusu AKP olur”
İl Genel Meclislerinin kapanması özellikle köy nüfusunun yoğun olduğu Bergama, Ödemiş ve Tire gibi ilçeleri daha fazla etkilediğini belirten milletvekilleri şöyle devam ettiler:
“Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden esirgenen taşınır ve taşınmaz mallar, kapatılan beldelerin ve tüzel kişilikleri sonlandırılan köylerin malvarlıkları tartışmalarının ardında köyler hizmet beklemektedir.
Konu hızla çözüme kavuşturulmalıdır ama bu yapılırken de göstermelik komisyonlar kurulup işi oldu bittiye getirmeden, İzmirlinin malını İzmirlinin faydasına kullanacak biçimde bir sonuç ortaya konmalıdır. Oteller şuna, araziler buna diye kafalarında yaptıkları taksimi İzmirliye dayatmaya kalkmamalı, belediyelerimizin haklı talepleri göz ardı edilmemelidir.”
 
“CHP dışındaki tüm İzmir Milletvekillerini de işbirliğine davet ediyoruz”
Bu konunun bütün İzmir’in ortak sorunu ifade eden CHP’liler tüm partilerin İzmir Milletvekillerini İzmirlilerin hak ve menfaatini gözetmeye davet ettiler. Ve çağrılarını şöyle sonlandırdılar:
“Valiler memurdur bugün burada görev yapar, yarın başka yerde. Hesap verecek olan milletin vekilleridir. İzmir’e zarar verecek bir eylemin bırakın yanında olmayı sessiz kalmak bile büyük sorumluluktur. Gelin, demokrasi geleneklerine uygun bir şekilde doğrunun, haklının ve İzmirlilerin yanında yer alın.
Biz CHP’nin tüm İzmir milletvekilleri birlik ve beraberlik anlayışı içinde bu samimi çağrımızı İzmir kamuoyunun takdirlerine saygılarımızla sunuyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası