Ege Postası
Geri

Aydın'da kağıt fabrikasındaki yangın 3'üncü gününde

Aydın'ın Söke ilçesinde, kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde önceki gün çıkan yangına müdahale ediliyor.
Aydın'da kağıt fabrikasındaki yangın 3'üncü gününde
Haberler / 3. Sayfa
14 Temmuz 2024 Pazar 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde bir kağıt fabrikasında, 12 Temmuz saat 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye itfaiye, orman, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopter ve uçaklar ile havadan, arazöz, itfaiye araçlarıyla karadan müdahale etti. Rüzgardan dolayı geniş alana yayılan yangına müdahalede, ekipler güçlük yaşadı. Çevre il ve ilçelerden bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. TOMA'larla söndürme çalışmalarına destek verildi. AFAD ve UMKE ekipleri de bölgede hazır bulundu.

DUMANDAN ETKİLENLERE MÜDAHALE

Tutuşma tehlikesi altında olan sıkıştırılmış kağıtların bir kısmı, iş makineleriyle alandan çıkarıldı. Söndürme sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde bekleyen ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin bölgedeki akaryakıt istasyonu ve çimento fabrikasına sıçramaması için önlem aldı. Zaman zaman rüzgarın da etkili olduğu bölgede itfaiye ekipleri, içten içe yanan kağıtları söndürmek için yoğun mücadele veriyor. Kağıtların tamamen yanması beklenirken, yangının başka yere sıçramaması için sadece karadan müdahale sürüyor.

KAĞIT FABRİKASINDAKİ YANGIN DEPO BÖLÜMÜNE SIÇRADI

Önceki gün çıkan yangına müdahale devam ederken, rüzgarında etkisiyle alevler; fabrikanın kağıt ve kömür dolu deposuna sıçradı. Depodaki tutuşan kağıtlardan çıkan dumanlar çevreyi sardı. Aydın Valisi Yakup Canbolat'da yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı. Vali Canbolat'ı Söke Kaymakamı Ali Akça karşıladı. Yangın bölgesinde 81 araç ve 258 personelin görev yaptığı bildirildi.

DAİRE BAŞKANI HASTANEYE KALDIRILDI

Yangına müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Taner Günhan ve 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. 2 itfaiye erinin ayakta tedavileri yapılırken İtfaiye Daire Başkanı Günhan'ın ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

3 GÜNDE 31 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Aydın'ın Söke ilçesinde kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde çıkan yangına müdahale devam ederken, rüzgarın da etkisiyle alevler, fabrikanın kağıt ve kömür deposuna sıçradı. Ekipler, 3 gündür yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yangında, Aydın Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Taner Gülhan ile 2 itfaiye eri olmak üzere bugün toplam 17 kişi dumandan etkilendi. Yangının başladığı cuma gününden beri, dumandan etkilenenlerin sayısının 31 kişi olduğu açıklandı. 

23 İLDEN TAKVİYE EKİP GELDİ

Aydın'ın Söke ilçesinde kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde çıkıp, rüzgarın etkisiyle kağıt ve kömür deposuna sıçrayan yangına müdahale devam ederken, bölgeye gelen Aydın Valisi Yakup Canbolat, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Canpolat, 23 ilden gelen takviye ekiplerin yanı sıra gün boyu havadan da müdahale edildiğini belirtti.

‘140 BİN TON ATIK KAĞIT YANIYOR’

Vali Canbolat, yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bölgeye 23 çevre ilden takviye istedik. O illerimizden de arazöz, iş makinesi ve itfaiye cinsi araçlar bölgemize intikal etti. Ayrıca 2 uçak ve 4 helikopterle de baştan beri müdahale ediyoruz. Bölgede 54 iş makinesi, 80 itfaiye ve arazöz ve toplamda 290 personelle müdahaleye devam ediyoruz. Tespitlere göre 240 dönüm alan içinde ilk gün 85 bin ton işlenecek atık kağıt yandı. Bugün itibarıyla da 55 bin ton atık kağıt yanıyor." dedi. Üç gün içerisinde toplam yanan atık kağıt miktarının ise 140 bin ton olduğu belirtildi.

‘3 GÜNDE 2 HORTUM, YANGININ YAYILMASINA NEDEN OLDU’

Açıklamasına devam eden Canbolat, “İlk gün hatırlarsanız cuma gecesi çıkan bir hortum, bugün de 12.00 gibi çıkan hortum yangının etrafa yayılmasını ve büyümesini sağladı. Ekiplerimiz durmaksızın 24 saat müdahaleye devam ediyor. Riskli alanlar, sirayet edebileceği alanlarla ilgili de her türlü tedbiri birlikte alıyoruz. İçişleri Bakanlığımız konuyu bizzat takip ediyor." ifadelerini kullandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası