Ege Postası
Geri

Azerbaycan Büyükelçisi Eldar Hasanov, cumhurbaşkanlığı ödülü ile veda etti

Bükreş’teki görevi sona eren Azerbaycan’ın Romanya Büyükelçisi Eldar Hasanov'a, iki ülkeye yaptığı katkılardan dolayı Romanya Cumhurbaşkanlığı Liyakat Nişanı (Büyük Haç - Mare Cruce) ödülü verildi. 12 senedir Azerbaycan’ın...
Azerbaycan Büyükelçisi Eldar Hasanov, cumhurbaşkanlığı ödülü ile veda etti
Haberler / Dünya
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bükreş’teki görevi sona eren Azerbaycan’ın Romanya Büyükelçisi Eldar Hasanov'a, iki ülkeye yaptığı katkılardan dolayı Romanya Cumhurbaşkanlığı Liyakat Nişanı (Büyük Haç - Mare Cruce) ödülü verildi.

12 senedir Azerbaycan’ın Bükreş Büyükelçiliği görevini sürdüren Eldar Hasanov için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda (Cotroceni) bir tören düzenlendi. Törende, Hasanov’a ödülünü verdikten sonra tebrik eden Cumhurbaşkanı Traian Basescu, “Büyükelçi Hasanov, görevi süresince ülkelerimiz arasında; kültürel, ekonomi başta olmak üzere her alanda çok önemli katkılarda bulundu. Yaptığı katkılardan dolayı sayın büyükelçiye çok teşekkür ederim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Basescu, daha sonra Hasanov’a liyakat ödülünü vererek yeni görevinde başarılar diledi.

Ödülü almasının ardından duygusal bir teşekkür konuşması yapan Büyükelçi Eldar Hasanov, Romanya’nın kendisine layık gördüğü bu ödülü hiçbir zaman unutamayacağını belirterek, “Bu ödülü, vatanıma, milletime ve Romanya Azerbaycan ilişkilerine hizmetime verilen bir kıymet olarak değerlendiriyorum. Yüksek bir değer. Bu benm için aynı zamanda bir mesuliyettir. Hem bugün adına hem de bundan sonraki çalışacağım alanlarda bir mesuliyet. Gurur duyuyorum. Kalbimin bir parçası Romanya’da kalacak.” dedi. Ödül töreninde, Azerbaycan’ın Romanya’daki Büyükelçilik ve sivil toplum kurumu yetkililerinden de çok sayıda davetli hazır bulundu.

Hasanov, Azerbaycan’da bu sene sonunda yapılacak seçimlere katılıp – katılmayacağı yolundaki bir soru üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu: “Hayır, ben siyasetten uzak, devletimizin harici siyasetinde devletimizin talimatıyla üzerime düşen görevimi yerine getiriyorum. Cumhurbaşkanımızın emriyle, Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ’da büyükelçilik faaliyetimi devam ettireceğim. İkinci olarak, Azerbaycan cumhurbaşkanı, Azerbaycan halkına liyakatiyle hizmet etmektedir. Bu hizmet dünyanın gözü önündedir. Azerbaycan halkı müdrik bir halktır. Düşünüyorum ki seçimde de adaletli bir seçim yapacaktır.”

Azerbaycan’ın Balkanlardaki dört önemli ülke büyükelçiliği görevini birden yürüten Hasanov, işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek Romanya’daki görevi bırakma talebi ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e başvuruda bulunmuştu. Aliyev de Hasanov’un isteğini kabul etmişti. Büyükelçi Hasanov bundan sonra Azerbaycan’ın; Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek büyükelçilikleri görevlerini sürdürmeye ise devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası