Ege Postası
Geri

Azerbaycan, Yunanistan ile ekonomik ilişkilerini geliştirecek

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, 2014 yılında Avrupa Birliği(AB) dönem başkanı olacak Yunanistan'la başta enerji ve turizm olmak üzere, ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Resmi temaslarda bulunmak amacıyla...
Azerbaycan, Yunanistan ile ekonomik ilişkilerini geliştirecek
Haberler / Dünya
30 Nisan 2013 Salı 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, 2014 yılında Avrupa Birliği(AB) dönem başkanı olacak Yunanistan'la başta enerji ve turizm olmak üzere, ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Azerbaycan'a gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Bakanlar ikili ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.
Memmedyarov görüşmelerin içeriği ile ilgili yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın 2014'ten itibaren AB dönem başkanı olacağını hatırlatarak, bu ülke ile ilişkilerini daha canlı tutmak istediklerini dile getirdi.

Enerji konusuna da değinen Memmedyarov, bu yılın Haziran ayında Azerbaycan'ın Şahdeniz havzasından çıkartılacak doğal gazın Avrupa pazarına taşınmasına yönelik nihai kararın verileceğini bildirdi. Azeri yetkili, gazı taşıyacak hattın Türkiye'den sonraki güzergahının belirlenmesiyle ilgili Yunanistan tarafının da içerisinde yer aldığı Trans Adriyatik (TAP) projesi konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

Yunan Bakan Dimitris Avramopoulos ise konuşmasında ülkesi ile Azerbaycan arasında 20 yıllık bir diplomatik geçmişin olduğunu söyledi. Yunanistan'ın Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak Avramopoulos, 2014 yılında AB dönem başkanlığı döneminde de Bakü ile iyi ilişkilerin artarak devam edeceğini söyledi.
Bir soru üzerine Bakan Memmedyarov, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye dış işleri bakanlarının üçlü zirvesinin tarihinin henüz netleşmediğini söyledi. Söz konusu zirvenin Erzurum'da gerçekleşeceğinin karalaştırıldığını belirten Memmedyarov, tarihin her üç ülkenin ortak kararıyla yakında belli olacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası