Ege Postası
Geri

Azerbaycan'da 'transplantasyon anestezisi' masaya yatırılıyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türki Cumhuriyetlerinin katılımıyla ''Transplantasyon Anestezisinde Güncel Gelişmeler'' konulu kongre yapılıyor. Azerbaycan Tıp Üniversitesinin ev sahipliğinde bugün başlayan kongreye, Azerbaycan ve Türkiye...
Azerbaycan'da 'transplantasyon anestezisi' masaya yatırılıyor
Haberler / Dünya
20 Nisan 2013 Cumartesi 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türki Cumhuriyetlerinin katılımıyla ''Transplantasyon Anestezisinde Güncel Gelişmeler'' konulu kongre yapılıyor. Azerbaycan Tıp Üniversitesinin ev sahipliğinde bugün başlayan kongreye, Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere tıp konusunda önde uzmanlar katılıyor.
Türkiye ve Azerbaycan’ın milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda; kürsüye gelen Azerbaycan Tıp Üniversitesinin Rektörü Ehliman Emiraslanov, kongreye Türki cumhuriyetlerinden yoğun ilgi olduğunu vurguladı.

Kongrenin açılış törenine katılan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun ise konuşmasında Türkiye'nin transplantasyon konusunda birikimini Türki devletleriyle paylaşmaya hazır olduğunu dile getirdi. Coşkun, ''Ülkeler arasında geliştirilebilecek sinerji genel anlamda bütün dünya için faydalı olacaktır.''dedi.
Kongreye Türkiye Sağlık Bakanlığını temsilen katılan Genel Müdür Kamuran Özden de konuşmasında ''Biz size burada bir şeyler öğretmeye gelmedik. Biz Türkiye'deki bilgiyi, tecrübeyi sizlerle paylaşmaya geldik '' dedi.

Basına açıklamalarda bulunan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği(ARUD) Başkanı Prof. Dr. Meral Kanbak kongrenin amacının transplantasyonda anesteziyi irdelemek olduğunu söyledi. Transplantasyonun Azerbaycan'da çok yeni olduğunu ifade eden Kanbak, kongrede Türki cumhuriyetleri ile işbirlikleri hedeflediklerini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Kamuran Özden de basına yaptığı açıklamada Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile iyi ilişkilerinin olduğunu, iki ülke arasında sağlık anlaşmasının imzalandığını hatırlattı.
Salı gününe kadar devam edecek kongreye, 5 Türki cumhuriyetten 100’den fazla uzman katılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası