Ege Postası
Geri

Azerbaycan’da esir Ermeni askerin ailesi Putin’den yardım istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ağırlayan Bakü’nün gündeminde Azerbaycan sınırını geçen Ermeni asker Akop İnjigulyan da var. 8 Ağustos’ta yanlışlıkla Azerbaycan topraklarına geçtiği iddia edilen Ermeni askerin salıverilmesi...
Azerbaycan’da esir Ermeni askerin ailesi Putin’den yardım istedi
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ağırlayan Bakü’nün gündeminde Azerbaycan sınırını geçen Ermeni asker Akop İnjigulyan da var. 8 Ağustos’ta yanlışlıkla Azerbaycan topraklarına geçtiği iddia edilen Ermeni askerin salıverilmesi için ailesi Ermenistan Kızılhaç Örgütü önünde gösteri düzenledi.

Rus haber ajanslarına göre Ermeni aile, çocuklarının kurtarılması için Putin’den aracı olmasını istiyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Savunma Bakanı Seyran Ohanyan’a mektup gönderen aile, çocuklarına sahip çıkmalarını talep etti.

Azerbaycan kamuoyu ise İnjugilyan’ın basına yaptığı açıklamaları tartışıyor. Esir Ermeni asker açıklamasında, kendisinin su almak istediğini, ancak komutanının izin vermemesi ve dayak atması üzerine kışladan kaçtığını belirtiyor. Azeri yetkililere göre ise, İnjugilyan bulunduğunda üstü başı çok kötü durumda idi.

Yukarı Karabağ’da görev yapan 2 Ermeni askerin yanlışlıkla sınırı geçtiği, bir askerin Azerbaycan tarafından yakalandığı, diğerinin geri kaçtığı iddia edilmişti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Artsrun Hovannisyan Azeri basınında röportajın yayınlanmasının savaş suçlarını düzenleyen Cenevre Konvansiyonu’na aykırı olduğunu iddia etti. Sözcü, “Büyük bir ihtimalle Ermeni asker bu yönde açıklama yapmaya zorlandı. Asker eve dönmesi durumunda herhangi bir ceza almayacak…” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası