Ege Postası
Geri

Yakınlarını işe alan vekillere mahkemeden eleştiri

Almanya'nın Bavyera eyaletinde Yüksek Finans Mahkemesi, Eyalet Meclisi’ndeki bazı milletvekillerinin eş, dost ve yakın akrabalarını parti bürolarında çalıştırıp vergi paraları ile istihdam etmesini eleştirdi. Mahkeme müfettişleri, meclise...
Yakınlarını işe alan vekillere mahkemeden eleştiri
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Bavyera eyaletinde Yüksek Finans Mahkemesi, Eyalet Meclisi’ndeki bazı milletvekillerinin eş, dost ve yakın akrabalarını parti bürolarında çalıştırıp vergi paraları ile istihdam etmesini eleştirdi. Mahkeme müfettişleri, meclise eş, kardeş ve çocuklarını istihdam eden siyasileri yeterince kontrol etmediği suçlaması yaptı.

Uzmanlar, meclisten 2004 yılından sonra yakın akrabalara yapılan ödemelerin nasıl geri alınabileceği konusunda kafa yormasını istedi. Müfettişler ayrıca, her milletvekiline beş yıl için ayrılan 12 bin 500 Euro’luk bütçeyle 187 milletvekilinin 800'den fazla bilgisayar ve 60'dan fazla dijital kamera aldıklarını ve bunun da kontrol edilmesini istedi.

Rapor hakkında mecliste yapılan özel görüşmenin ardından basın bildirisi yayınlayan Meclis Başkanı Cluadia Stamm, raporun meclisin yaz tatili öncesi aldığı kararların doğruluğunu gösterdiğini söyledi. 15 Eylül’de yeni seçilecek Bavyera Parlamentosu’na milletvekili hakları konusunda alınan kararları uygulama tavsiyesi yapan Stamm, mahkemenin tavsiyelerinin yol gösterici olduğunu kaydetti.

Hür Demokrat Partili Thomas Hacker, raporun milletvekillerinin daha şeffaf olmaları için önemli olduğunu belirtirken, Yeşiller Partisi’nden Ulrike Gote da rapordan memnun olduklarını bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası