Ege Postası
Geri

Erdoğan, Türkmenistan’ın tatil beldesini ziyaret edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos'ta Türkmenistan’ı günübirlik ziyaret edecek. 5 yıl aradan sonra Türkmenistan’da çalışma ziyaretinde bulunacak Erdoğan, Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde temaslarda bulunacak.Türkmenistan’ı...
Erdoğan, Türkmenistan’ın tatil beldesini ziyaret edecek
Haberler / Dünya
13 Ağustos 2013 Salı 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos'ta Türkmenistan’ı günübirlik ziyaret edecek. 5 yıl aradan sonra Türkmenistan’da çalışma ziyaretinde bulunacak Erdoğan, Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde temaslarda bulunacak.
Türkmenistan’ı en son 2008 yılında ziyaret eden Başbakan Erdoğan, iki gün sonra Türkmenistan’ın tatil beldesi Avaza’da Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın ayrıca, Avaza turizm bölgesinde incelemelerde bulunması bekleniyor.

TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN İLİŞKİLERİ
İki kardeş ve dost ülke Türkmenistan ile Türkiye ilişkileri siyasi, ekonomi ve ticari alanlarda başarılı bir şekilde geliştiriliyor. Devlet Başkanı Berdimuhamedov ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün karşılıklı ziyaretleri ile ikili münasebetler üst düzeye çıkarıldı. . 600 civarında Türk şirketinin bulunduğu Türkmenistan’da ticaret hacminin üst seviyelere ulaştırılması bakımından önemli çalışmalar yapılıyor. Türkmenistan dış ticaretinde dördüncü sırada bulunan Türkiye, Türkmenistan’ın dış ticaretinde önemli rol oynuyor. 2012 yılında iki ülke arasında dış ticaret hacmi 3,5 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Türk müteahhitlik firmalarının Türkmenistan’da üstlendiği 836 projenin toplam değeri ise 35 milyar dolara ulaştı. 2010 yılından beri her yıl Türk müteahhitlik firmalarınca yurtdışında en fazla iş üstlenilen ülke konumunda yer alıyor. Bu yıl içerisinde Türkmenistan’da üstlenilen projelerin toplam tutarı şimdiden 5,5 milyar doları aştı.

-AVAZA TURİZM BÖLGESİ-
Daha önce Cumhurbaşkanı Gül'ün birkaç defa ve Başbakan Erdoğan’ın da ziyaret edeceği Avaza turizm bölgesi, Türkmenistan yönetiminin son yıllarda yatırım yaptığı büyük projelerden birisidir. Antalya’ya benzer bir tatil beldesi yapmak için yola çıkan Türkmen yönetimi, 2007 yılında inşaatına başladığı Hazar Denizi’nin kıyısındaki Avaza bölgesinde 30’un üzerinde turistik tesis hizmet veriyor. En çok yaz sezonunda rağbet gören turizm bölgesi 7 bin yatak kapasitesine ulaştı. Bu bölgedeki tesislerin yüzde 90’ı Türk şirketleri tarafından inşa edildi. Bölgedeki mevcut ve inşaatı devam eden projelerin maliyeti 2 milyar doları geçti. Avaza projesinin 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası